NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Elítélték a spanyol testvérpárt, akik halálra éheztették anyjukat

Elítélték a spanyol testvérpárt, akik halálra éheztették anyjukat
Írta: Noemi Mrav
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

A 76 éves nő demenciában szenvedett, gyerekei nem adtak neki enni és nem segítettek neki tisztálkodni sem. Halálakor csupán 25,5 kg-t nyomott.

HIRDETÉS

17 év börtönre ítélték egy 76 éves asszony gyermekeit Spanyolországban, amiért hagyták meghalni anyjukat, írja a The Local.

A nő fia és lánya "súlyos, emberöléssel végződő elhanyagolás" miatt kapták a börtönbüntetést a madridi legfelsőbb bíróságtól, mely szerint elmulasztottak gondoskodni betegeskedő anyjukról, és "legalapvetőbb szükségleteit" sem elégítették ki, mivel sem ételt, sem tisztálkodási lehetőséget nem biztosítottak neki.

Az esetre még 2015 augusztusában derült fény, mikor a Tenerifén élő férfi anyja halálát bejelentette a hatóságoknak, és azok kiszálltak a helyszínre. 

Az egészségügyi munkatársak a házba érve egy magzatpózba kuporodott, jól láthatóan elhanyagolt, alig 25 kilós asszony holttestét találták meg. A testen jól látszódtak a felfekvés miatti fekélyek, ami hosszú, mozdulatlan fekvés után alakul ki és az éhezés jelei is egyértelműek voltak.

A nő, aki öregkori demenciában, inkontinenciában és csontritkulásban szenvedett, fiával, annak feleségével és lányunokájával élt. Rajtuk kívül lánya vállalta a felelősséget ápolásáért.

A bíróság ítélete szerint a testvérek nem adtak enni anyjuknak, ezáltal halálra éheztették. Nem tartották tisztán, és nem mozgatták rendszeresen, amivel elkerülhetőek lettek volna a felfekvések. Mindezek elmulasztása előre megjósolható és elkerülhetetlen ténnyé tették a halált, mely augusztus 26-án be is következett.

A spanyol polgári törvénykönyv szerint a gyermeknek kötelessége gondot viselni szüleire, ha ők már képtelenek erre.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Saját gyermekeit kínozta a gyermeknevelés youtuber szószólója az Egyesült Államokban

2 és fél évre börtönbe küldené az ügyész Rubialest

1000 család otthonát bonthatják el, ha az eredeti tervek szerint fejezik be a Sagrada Famíliát