NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

A kormány szerint nem félrevezető az európai kampányvideó

A kormány szerint nem félrevezető az európai kampányvideó
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Pontosan idézték Guy Verhofstadtot, és a francia terrortámadások elkövetői mind a migrációval érkeztek - állította a kancelláriaminiszter és a kormányszóvivő az Euronews kérdésére.

HIRDETÉS

A migránsválság kezdete óta többszázan vesztették életüket erőszakos támadásokban Európában, Guy Verhofstadt pedig fokozottabb bevándorlást akar, ez felelőtlenség - állítja tényként a magyar kormány európai kampányvideója.

Az Euronews műsorában munkatársunk, Alex Morgan mutatta be a liberális európai parlamenti képviselővel 2014-ben készült felvétel eredetijét, ahol Guy Verhofstadt valójában azt mondta: "Kell a bevándorlás, de a törvényes bevándorlás. Most az ellenkezőjét látjuk. Illegális bevándorlás van és embercsempészet."

Az Euronews kérdésére a magyar kormány képviselői úgy vélték: nem félrevezető a kabinet kampányvideója.

- Mi nem azt állítjuk ebben, hogy Verhofstadt azt mondta volna, hogy törvénytelen migrációra van szükség - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. - Mi pontosan idézzük őt. Ő azt mondja: migrációra van szükség. Mi meg úgy gondoljuk, hogy nincs szükség.

- Az összes elkövető migrációs hátterű volt, ezt pontosan tudjuk. Sikertelen integrációs háttérrel bíró, migráció által érkezett emberek - tette hozzá Kovács Zoltán kormányszóvivő a videót ért másik kritikával összefüggésben, amire Alex is kitért: a kampányanyag szerint a migráció azért rossz, mert erőszakot, terrorizmust hoz. 

A videóban érvként mutatott 2015-ös francia terrortámadások megnevezett elkövetői azonban Franciaországban és Belgiumban születtek, ott nőttek fel és radikalizálódtak, európai államok polgárai voltak.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Verhofstadt reagált a kormány kampányvideójára

Miért akarja megakadályozni a spanyol kormány, hogy magyar cég vegye meg Talgo vonatgyárat?

Gazdatüntetés Záhonynál - elzárták az Ukrajnába vezető utat