NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Piketty terve egy új európai unióról

Piketty terve egy új európai unióról
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

A nap hírei a brüsszeli szerkesztőségből.

HIRDETÉS

Európa legnagyobb országának legnagyobb pártja új elnököt választott. Annegret Kramp-Karrenbauer (rövidítve: AKK) lett Angela Merkel személyesen kiválasztott utódja.

A következő három évben Németország uniós partnereinek ezzel a két asszonnyal kell tárgyalniuk a migrációról, a gazdasági reformokról, és Európa világpolitikai szerepéről.

A brüsszeli szerkesztőség egyéb hírei:

Thomas Piketty francia közgazdász új tervet hozott nyilvánosságra a jobboldali populizmus ellen. A javaslat a nemzeti parlamentek képviselőiből álló Európai Közgyűlést hozna létre, és évente 800 milliárd dolláros költségvetést adna nekik, az az EU GDP-jnek 4 százaléka, a jelenlegi négyszerese.

Minden harmadik európai zsidó gondolkodott már az elmúlt 5 évben a kivándorláson, mert nem érzik magukat biztonságban a növekvő antiszemitizmus közepette, ez derült ki egy, az Európai Unió 12 országára kiterjedő felmérésből.

Feketelistára tett az EU 9 donyecki, illetve luhanszki embert, aki állítólag részt vettek a Kelet-Ukrajna elszakadásáról szóló, az EU által el nem ismert úgynevezett függetlenségi népszavazás megszervezésében. Brüsszel nem tervez további lépéseket Moszkvával szemben az azovi-tengeri incidens miatt.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Exkluzív Euronews-felmérés: az európaiak továbbra is támogatnák Ukrajnát

Európa sorsa összefonódik Ukrajna sorsával - mondta Kijevben az uniós liberálisok vezetője

Az uniós országok keményvonalas megállapodást kötöttek az ukrán gabonáról, ami felveti a vámok lehetőségét