NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Hamarosan kiderül, kik nyernek az Európai Filmdíjon

Hamarosan kiderül, kik nyernek az Európai Filmdíjon
Írta: Rippel VeronikaWolfgang Spindler
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az Európai Filmdíj elismeréseit Sevillában adják át szombaton, december 15-én. Ralph Fiennes is a díjazottak között.

HIRDETÉS

Az Európai Filmdíj elismeréseit Sevillában adják át szombaton, december 15-én. Az esélyesek között több filmet is számon tartanak.

A lengyel Hidegháború (Cold war) című alkotás vezeti a listát, öt jelölést is magáénak tudhat, köztük a legjobb filmnek és a legjobb színésznőnek járó elismerést. A szenvedélyes szerelmi történet az 50-es évek hidegháborús időszakában játszódik. Tomasz Kot lehet a legjobb színész, Joanna Kulig a legjobb színésznő, a filmet készítő Pavel Pavlikovszki pedig esélyes a legjobb rendezőnek és a legjobb forgatókönyvírónak járó elismerésre is.

A Dogman című olasz dráma négy jelölést kapott, egyebek közt a legjobb filmnek járó díjra is. A film egy szelíd kutyakozmetikusról szól, aki összetűzésbe kerül egy erőszakos ex-boxolóval. Marcello Fonte lehet a legjobb európai színész, Matteo Garrone pedig a legjobb forgatókönyvíró és a legjobb rendező díját kaphatja.

Egy iráni svéd rendező fantasy filmje, a Határeset (Border) is négy jelölést kapott, egyebek közt a legjobb színésznőnek járó díjra. Eva Melander lehet a legjobb színésznő.

Egy másik olasz film is négy jelölést tudhat magáénak. A szent és a farkas (Happy as Lazzaro) egy mese, amely egy fiatal parasztfiú és egy nemes különös találkozásáról szól. Alba Rohrwacher lehet a legjobb színésznő, unokanővére, Alice Rohrwacher pedig a legjobb rendező és forgatókönyvíró elismerésére pályázik.

A Lány (Girl) című belga dráma egy olyan transgender tinédzser történetét meséli el, aki balettáncos szeretne lenni. Ez lehet a legjobb film, megkaphatja az év felfedezettjének járó díjat, Victor Polster pedig a főszereplő megformálásáért kaphat elismerést.

Ralph Fiennes angol színész, aki számos világsikert aratott filmben játszott, egész munkásságáért kap elismerést.

A több Almodovar filmben is szereplő spanyol Carmen Maurának életműdíjat adnak át.

Costa Gavras francia-görög filmrendező is elismerésben részesül munkájáért.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Leégett Brad Pitt új filmjének egyik forgatási helyszíne

"Ehhez méltóan kell dolgozni" - mondta már az Oscar-jelölésnél a frissen díjazott Mihalek Zsuzsa

Baldwin-ügy: emberölésben bűnösnek találták a film fegyverekért felelős kellékesét