NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Újranyitották a strasbourgi karácsonyi vásárt

Újranyitották a strasbourgi karácsonyi vásárt
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A négy embert megölő terrorista lelövésének másnapján már újra is nyitották a piacot, mert "emelt fővel akarnak Franciaországra gondolni".

HIRDETÉS

Szigorú védelem mellett újranyitották a strasbourgi karácsonyi vásárt péntek reggel. Előző este a rendőrök lelőtték azt a fegyverest, akit több ember megölésével gyanúsítottak. A híres strasbourgi karácsonyi vásár tele van vallásos utalásokkal. Az itt elkövetett támadás rámutat arra, hogy Franciaországnak milyen nehézségeket okoz az integráció, és az országon belül született militánsok kezelése.

„Strasbourg és Franciaország iránti tiszteletünk miatt nyitottuk újra a piacot, hogy egy ilyen erőszakos támadás után is emelt fővel gondolhassunk az országunkra, szeretett köztársaságunkra” – mondta a francia belügyminiszter.

A férfit két napos hajsza után, Strasbourg Neudorf negyedében ölték meg a rendőrök. Pénteken négyre nőtt az áldozatok száma, ő a kórházban halt bele sérülésébe.

„Szomorúak vagyunk az áldozatok miatt, de azt reméljük, hogy visszajönnek a vásárlók, végül is ez a karácsonyi időszak, az ünnep ideje” - mondta egy kereskedő.

A piactéren egyre gyűlnek a mécsesek, sokan emlékeznek az áldozatokra.

„Időre van szükségem, hogyösszeszedjem magam, mert ismerem őket. A fiam ötven méterre lakik innen, a második áldozat pont az ő lakásánál halt meg, a vére még hajnali kettőkor is ott volt az ajtaján” - mondta egy környékbeli férfi.

A strasbourgi karácsonyi vásárt a XV. század óta tartják. A mostani támadások után a rendőrségen kívül 1800 katonai rendész is segíti Franciaországban a közrend védelmét.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Strasbourgi terrortámadás: már 5 halott

Macron Stasbourgban gyújtott gyertyát

Lefejezős videókat küldtek több tucat francia iskola diákjainak