NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Feljelentést tettek a kitessékelt ellenzéki képviselők

Szél Bernadett az MTVA székháza előtt
Szél Bernadett az MTVA székháza előtt Szerzői jogok MTI
Írta: Pálfi Rita
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Szél Bernadett posztolt a rendőrségi jegyzőkönyvről egy képet.

HIRDETÉS

Személyesen tett feljelentést Szél Bernadett és Hadházy Ákos (mindketten független) képviselő a rendőrségen a hétfő reggel az MTVA székházánál történtek miatt.

Hivatalos személy elleni erőszak, másrészt a politikai szólásszabadság súlyos sérelme miatt tettek feljelentést, miután a biztonsági őrök kitették mindkettejüket a közmédia szolgáltató székházából.

✔️ A feljelentésünket természetesen megtettük Hadházy Ákossal. Egyrészt hivatalos személy elleni erőszak (Btk 310. para....

Publiée par Szél Bernadett sur Lundi 17 décembre 2018

Vasárnap este óta a képviselők többször is hívták a rendőrséget, hogy segítséget kérjenek tőlük, és azért is, hogy feljelentést tegyenek.

A helyszínen lévő békásmegyeri rendőröket azonban nem engedték be az épületbe. Hétfőn délután Jakab Péter jobbikos képviselő az épületen belülről élő adásban hívta a rendőrséget, aki a kint, az épület előtt álló rendőrökhöz irányította őket.

Mire jogosult egy országgyűlési képviselő

„A képviselői igazolvány az államigazgatás valamennyi szervéhez, továbbá a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a fegyveres erők, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a rendőrség és a rendészeti szervek működésére szolgáló területre is belépni” - ez áll az országgyűlési képviselőkről szóló 1990-es törvény 9 paragrafusában.

A törvény rendelkezése szerint "az állami szervek kötelesek az országgyűlési képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni".

Feljelentést tett az MTVA is

Az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt az MTVA feljelentést tett a rendőrségen a közmédiánál demonstráló ellenzéki képviselők miatt - közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

Az MTVA biztonságért felelős vezetője felhívta az ellenzéki politikusok figyelmét: "az a joguk, hogy beléphetnek az intézménybe, nem egyenlő azzal, hogy zavarhatják az ott folyó munkát". A biztonsági vezető többször is figyelmeztette a politikusokat: az MTVA közérdekű üzem, így nem léphetnek be sem a stúdióba, sem a szerkesztőségekbe.

Reggel a képviselők ismét megpróbáltak bemenni a munkaterületekre. Rendszeresen zaklatták az MTVA munkatársait, a folyosókon kergették a dolgozni érkezőket. Hadházy Ákos megpróbált egy lépcső korlátján átmászva üzemi területre behatolni. A biztonságiak figyelmeztették, felszólították, de nem állt el szándékától, végül a belekapaszkodó Szél Bernadettel együtt eltávolították az épületből - írták.

"A képviselők viselkedése, fenyegető magatartása félelmet keltett a közmédia munkavállalóiban" - fogalmazott közleményében az MTVA, hozzátéve: "folyamatos igaztalan vádaskodásaikkal, csúsztatásaikkal megpróbálták lejáratni az intézményt".

Fidesz: a Soros-hálózat módszerei

Elfogadhatatlan, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak, reagálva az MTVA székházában történtekre.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a történteket a képviselői hatalommal és jogosítványokkal való agresszív visszaélésnek nevezte, hangsúlyozva: az országgyűlési képviselői jogkör nem azt jelenti, hogy erőszakosan megzavarják egy közüzem működését. Közölte: a Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja ezt a viselkedést.

Nyilvánvaló - folytatta a politikus -, hogy mi a céljuk: "meg akarják félemlíteni az újságírókat, ezért viselkednek agresszíven, ezért hatolnak be a televízió épületébe".

Ezek jól ismert módszerek, "ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei", így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük - mondta Hidvéghi Balázs.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Kitették a képviselőket a közmédia székházából

Az MTVA székházába hirdetett sajtótéjékoztatót az éjszakát bent töltő 13 képviselő

Talgo-felvásárlás: visszaütött a magyar kormány kétes hírneve