NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Conte: "Váltsuk valóra a valódi szolidaritást"

Conte: "Váltsuk valóra a valódi szolidaritást"
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Vessünk véget a megosztottságnak, és ne kövessük a nacionalisták logikáját - mondta az olasz miniszterelnök az EP-ben.

HIRDETÉS

Egy kevésbé szigorú Európai Uniót szorgalmazna az olasz miniszterelnök, ami jobban illeszkedik a gazdasági növekedés iránti igényekhez. Giuseppe Conte az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén tartott beszédet.

Ugyanakkor az Európa jövőjéről folytatott EP-vitában hangsúlyozta az európai egység fontosságát is.

- Egyetlen tagállam sem játszhat egymaga jelentősebb szerepet. Ezért reméljük, hogy egy egységes európai hang megtalálja a helyét az ENSZ Biztonsági Tanácsában is - mondta a kormányfő.

Európa globális kihívással néz szembe, ezért olyan szolidaritásra van szükség, amely nem osztja különböző térségekre vagy régiókra az Európai Uniót - hangsúlyozta az olasz miniszterelnök. Conte úgy vélte, hogy a tagállamok nagy része nem hajlandó részt venni az automatikus és kötelező szolidaritásban, és mindez emberéleteket követel.

- Vessünk véget a megosztottságnak, és ne kövessük a nacionalisták vagy a regionalisták logikáját. Váltsuk valóra a valódi szolidaritást, hogy visszahozzunk egy olyan Európát, amely tiszteletben tartja az emberi életet és saját biztonságát - tette hozzá.

Felszólította az Uniót, hogy vessen véget az elhúzódó vitának arról, hogyan kezeljék a Földközi-tengeren át érkező menekültek helyzetének kérdését.

Conte hangsúlyozta, hogy Róma populista kormánya továbbra is elkötelezett az európai integrációhoz - bár ezt többen kétségbe vonták a tavalyi olasz választás után.

A cikk megosztásaKommentek