NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Nyugaton megoszlanak a vélemények Orbán családvédelmi tervéről

Nyugaton megoszlanak a vélemények Orbán családvédelmi tervéről
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Tudósítónk Brüsszel utcáin faggatta az embereket. A többség hallott a magyar kormány intézkedéseiről, de sokan nem értenek egyet a módszerrel.

HIRDETÉS

Brüsszeli tudósítónk arról kérdezte a belga főváros járókelőit, hallottak-e Orbán Viktor új családvédelmi tervéről. Az uniós negyedben az emberek többsége hallott a bejelentésről.

Íme a válaszok!

"- Igen, több pénzt akar adni azoknak a nőknek, akik gyereket vállalnának. Ezt hallottam."

"- Mit gondol a tervről? Ön szerint működhet a dolog? Születnek majd így gyermekek?"

"- Nem, nem. Miért nem? Mert nem hiszem, hogy pénzügyi kérdés lenne a gyermekvállalás. Természetesen kell pénz a felnevelésükhöz. De ezt nem így csináljuk!" - mondta egy középkorú nő.

Egy társa így fogalmazott: "- Egyetértek az előttem szólóval. Szerintem felháborító az, hogy a pénzzel akarják szülésre ösztökélni a nőket. Azt mondják nekik, hogy eddig vagy addig nem kell adót fizetniük."

A harmadik megkérdezett nem hallott az ügyről, a negyediknek pedig nem volt határozott véleménye. "- Ez lehet pozitív és nagyon negatív dolog is. El kellene ezen gondolkoznom. Nem tudok válaszolni, több időre van szükségem. "

"- Sok más országban van ilyesmi. Vannak adókedvezmények a sokgyerekes családoknak. Úgy hallottam, sok pénzről van szó. Ennek az intézkedésnek a háttere, az ebből fakadó többi ügy az, amivel nehezen tudok egyetérteni" - mondta egy másik járókelő.

Egy fiatal pár viszont egyetértett azzal, hogy az adókedvezmények nagyban segíthetik a családokat. "- Szerintem nagyon sokat segíthet az, ha ilyen adókedvezményeket kap az ember" - mondta a lány.

A barátja így fogalmazott: "- Jobb, ha az adók nagy része a családokat segíti, így azoknak lesz mozgásterük, tudnak majd befektetni. Nem kellene az államnál hagyni ezt a pénzt!"

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Exkluzív Euronews-felmérés: az európaiak továbbra is támogatnák Ukrajnát

Európa sorsa összefonódik Ukrajna sorsával - mondta Kijevben az uniós liberálisok vezetője

Az uniós országok keményvonalas megállapodást kötöttek az ukrán gabonáról, ami felveti a vámok lehetőségét