NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Maduro az Euronews-nak: "értem a népemet"

Maduro az Euronews-nak: "értem a népemet"
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A venezuelai elnök szerint ő a nép között él. Arra nem válaszolt, mit lehet venni a bankból egyszerre felvehető maximális összegből. (Egy csésze kávét.)

HIRDETÉS

Sikertelenül zárult a venezuelai kormány hatalmának megdöntését célzó kísérlet - mondta az Euronews riporterének, Anelise Borgesnek a venezuelai elnök. Nicolas Maduro szerint a legtöbb európai uniós tagállam által ideiglenes elnökként elismert Juan Guaidó hiába remélte, nem tudta maga mellé állítani a hadsereget.

- Csaknem 400 alkalommal hívtam párbeszédre az ellenzéket - mondta. - Ők az állítólagos ideiglenes elnök mögé bújtak. Ő lenne a közvetítő. Én itt vagyok, egyeztetésre készen az egész ellenzékkel vagy akár csak egy részével. Bárhol és bármikor. Úgy hiszem, az egyetlen, ami Venezuelának segíthet, az őszinte párbeszéd, ami felvirágoztathatja az országot.

Eközben azonban a jólét igen messze áll a venezuelaiaktól. Úgy tűnik, az elnök nincs tisztában az egyszerű emberek életének nehézségeivel. Amikor Anelise Borges arról kérdezte, mit lehet vásárolni ma Venezuelában kétezer bolivárból, amennyit egyszerre fel lehet venni a bankból, Nicolas Maduro ezt válaszolta:

- Ha nem érteném az országom helyzetét, nem lennék megválasztott és újraválasztott elnök. Értem, mert a nép gyermeke vagyok. Tudnia kell, Anelise, hogy nem tanultam a Harvardon vagy más amerikai iskolában. Nincs híres családom nemesi vérem. Dolgozó ember vagyok. És minden napomat az emberek közelében töltöm. Pontosan tudom, mi történik.

Ahogy az Euronews riportere elmondta, a kétezer bolivárnyi pénzköteg egy csésze kávéra elegendő. Egy csomag toalettpapírhoz hétszerannyi kell.

Az elnök továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy országának nincs szüksége külföldi segítségre. Az emberek azonban menekülnek: az ENSZ szerint az év végére Venezuela lakosságának hatoda már a határokon kívül lehet majd.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Érvényes a tiltás az ellenzéki elnökjelölt indulására Venezuelában

Hadgyakorlattal fokozódik a Venezuela és Guyana közötti területi vita

Fogolycsere az USA és Venezuela között