NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Berlinale: nekimentek a zsűrinek a forgalmazók

Berlinale: nekimentek a zsűrinek a forgalmazók
Szerzői jogok REUTERS/Fabrizio Bensch
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Isabel Coixet filmje, az "Elisa és Marcela" miatt tiltakoznak mondván, hogy ha azt a NETFLIX mutatja be, akkor nincs helye a berlini filmfesztivál versenyfilmjei között, mert nem mozifilm.

A botrány ellenére vagy épp azért, hatalmas az érdeklődés Isabel Coixet új filmje, az "Elisa és Marcela" iránt Berlinben. A Berlinale zsűrijét forgalmazók hada ostromolta azért, hogy mégse szerepeljen a versenyfilmek között a spanyol rendezőnő alkotása.

HIRDETÉS

A tiltakozást nem a film témája, hanem az váltotta ki, hogy a Netflix mutatja be.

Isabel Coixet szerint ez tiszteletlenség a fesztivállal, a filmmel, a zsűri és az ő munkájával szemben is, ráadásul semmibe vétele a produkciós társaság erőfeszítéseinek. Nem is tudja, hogy fogalmazzon - mintha valamiféle maffia volnának, mintha át akarnák verni a közönséget, mintha legalábbis be akarnák csempészni oda a filmjüket. De erről nincs szó, és ezt nekik, akik támadják, tudniuk kell. Ha meg nem tudják, vagy nem akarják elfogadni, az az ő problémájuk.

A katalán rendező több mint tíz éven át keresett producert forgatókönyvéhez, míg végül ügynöke rátalált a Netflixre. A múlt század eleji leszbikus történet egészen addig nem érdekelte a befektetőket.

A Berlinale igazgatója azt magyarázta, nekik csak arra kellett garancia, hogy mozikban is vetítik majd a filmet. Érti a mozitulajdonosok fenntartásait, de ez egy olyan probléma, amelyre szakmapolitikai választ kell adniuk, nem pedig konkrét színészek, rendezők kárára kísérletezni válaszokkal. Ez egy másik történet - mondta Dieter Kosslick.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Meghalt Eötvös Péter kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző

Leégett Brad Pitt új filmjének egyik forgatási helyszíne

Az Ukrajna elleni háború áldozatául esett művészet és művészek