NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

USA: lesz költségvetés és nemzeti vészhelyzet is

USA: lesz költségvetés és nemzeti vészhelyzet is
Szerzői jogok REUTERS/Kevin Lamarque
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az elnök hajlandó aláírni a törvényt, és tudomásul veszi, hogy abban nincs benne az az 5,7 milliárd dollár, amit falépítésre kért, viszont nemzeti vészhelyzetet vezet be.

Finisébe ért a határvédelem finanszírozásáról folytatott tárgyalássorozat az amerikai kongresszusban. A további kormányzati leállás elkerülése érdekében a képviselők megszavazták több állami ügynökség finanszírozását, de a falépítésre kért milliárdokat az elnök továbbra sem kapja meg.

HIRDETÉS

A szenátus republikánus frakciójának vezetője, Mitch McConnel szenátor arról számolt be, hogy beszélt az elnökkel, aki kész aláírni a törvényt, ugyanakkor különleges állapotot, úgynevezett nemzeti vészhelyzetet vezet be. Ő ez ügyben támogatásáról biztosította Donald Trumpot mondván, hogy előkészíti a deklarációt.

Az amerikai elnök 5,7 milliárd dollárt kért a kongresszustól, hogy falat húzzon a mexikói határra, és így elvágja az illegális bevándorlás szerinte legforgalmasabb útvonalát. A demokraták ezt nem támogatták, ami holtpontra juttatta a költségvetési tárgyalásokat, és az amerikai történelem leghosszabb kormányzati leállásához vezetett.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Csökkentették a Donald Trump büntetéséhez kapcsolódó biztosíték összegét

Trump veje Belgrádban akar építkezni – Vučić Orbánnál is közelebb kerülhet a volt amerikai elnökhöz?

Veszélyben a Trump-ingatlanok - lefoglalási eljárásokat kezdeményez a New York-i ügyészség