NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Atomalku: Irán erősebb európai részvételt sürget

Atomalku: Irán erősebb európai részvételt sürget
Szerzői jogok REUTERS/Andreas Gebert
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Irán szerint az európai országoknak az eddiginél komolyabb erőfeszítéseket kellene tenniük az iráni atomprogramról szóló megállapodás megmentéséért.

HIRDETÉS

Az iráni külügyminiszter szerint az európai országoknak az eddiginél komolyabb erőfeszítéseket kellene tenniük az iráni atomprogramról szóló megállapodás megmentése érdekében. Mohamed Dzsavád Zarif a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián elismerte, a 2015-ben kötött egyezmény senkinek sem tökéletes, de nincs nála jobb. Viszont Európának szerinte többet kellene tennie.

„Ha Európa szemben szeretne úszni az amerikai unilateralizmus veszélyes árjával, akkor nem kerülheti el, hogy vizes legyen" - hangsúlyozta a külügyminiszter.

A Mohamed Dzsavád Zarif által említett megállapodást Irán és az Egyesült Államok, valamint az Európai Unió mellett Franciaország, Nagy-Britannia, Kína, Németország és Oroszország írta alá. Tavaly Washington egyoldalúan felmondta azt.

Az iráni diplomácia vezetője figyelmeztetett arra is, hogy országában egyre fogy a türelem a megállapodással kapcsolatban, ezért is lenne szükség nagyobb elkötelezettségre az európai országok részéről. 

Washington a terrorizmus pénzelésével és a térség destabilizációjával vádolja Teheránt. Közben az európai országok olyan szervezetet hoztak létre januárban, mellyel megkerülhetők az amerikai szankciók.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Sajtóértesülés: Irán visszavág

Német alkancellár: Növelnünk kell a katonai kiadásokat, hogy meg tudjuk védeni Európát

Hét szénerőművét állítja le Németország