NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Assange szabadon bocsátásáért tüntettek

Assange szabadon bocsátásáért tüntettek
Szerzői jogok REUTERS/Peter Nicholls
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az ausztrál férfi egy angliai börtönben várja, hogy amerikai kiadatási kérelméről döntsenek. Eközben Ecuadorban szabadon bocsátásáért tüntettek.

HIRDETÉS

Körülbelül százan tüntettek az eucadori külügyminisztérium épülete előtt Julian Assange letartóztatása ellen tiltakozva. Az ausztrál férfi hét éven át kapott menedéket a dél-amerikai ország londoni nagykövetségén. A tüntetők Assange szabadon bocsátását követelték. De a kormány úgy gondolja, alapos oka volt az egykor szabadságharcosként ünnepelt férfi kiutasítására.

Több, Assange-hoz közel álló ember, akik kapcsolatban is álltak vele, Ecuadorban egy toborzó és információtechnológiai központot létesítettek, amit nagyon komolyan vizsgálunk. Egy svéd állampolgárt le is tartóztattunk Ecuadorban, aki hosszú ideig kapcsolatban állt Assange-zsal, többször meglátogatta a londoni nagykövetségen – mondta Ecuador külügyminisztere, Jose Valencia.

Assange most az angliai Belmarsh börtönben várja, hogy kiadásáról döntsön a bíróság. Az ausztrál férfi kiadatását az Egyesült Államok kérte, ahol számítógépes bűncselekmény előkészítésével vádolják.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Ukrán kibertámadás és taktikaváltás a sikeres orosz támadások után

Az EP védelmi bizottsága két tagjának mobilján is kémprogramot találtak

Egy ALS-es nő kezdeményezésére legális lett az eutanázia Ecuadorban