NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Notre-Dame: rövidzárlatot gyanít a rendőrség

Notre-Dame: rövidzárlatot gyanít a rendőrség
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Csütörtökön több szobrot leemeltek a Notre-Dame-ról, és fadeszkákkal megerősítették az egyik rózsaablak feletti támszerkezetet.

HIRDETÉS

Feltehetően rövidzárlat okozta a székesegyház tetőszintjén hétfőn este keletkezett tüzet, mondta a francia bűnügyi rendőrség egyik vezetője.

Több ceremónián köszönték meg a párizsi Notre-Dame megmentéséért fáradozók erőfeszítéseit csütörtökön. A katedrális előtt a főpolgármester, Anne Hidalgo mondott köszönetet, néhány órával később a városháza udvarára invitálták a katasztrófa elhárításán dolgozókat.

A francia belügyminiszter, Christophe Castaner lelkesítő szónoklatot tartott: "Tűrjük fel ingujjunkat, és együtt, közösen, erősen adjuk vissza Párizsnak a katedrálisát, a béke, a történelem és a szabadság jelképét. Éljen sokáig a Notre-Dame, a köztársaság és Franciaország!

Emmanuel Macron 300 tűzoltót fogadott az Élysée-palotában. A francia elnök dícsérte a mentésben résztvevők teljesítményét és bátorságát.

Csütörtökön folytatódtak a munkálatok a katedrálisban: daruval több szobrot leemeltek, hogy csökkentsék a Notre-Dame falaira nehezedő terhet, és fadeszkákkal megerősítették az egyik rózsaablak feletti támszerkezetet.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Párizs 2024: elkezdődött az önkéntesek felkészítése

Új székek kerülnek a Notre Dame hajójába

Óránként 18 eurót kell majd fizetni a parkolásért Párizsban egy SUV-val