NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Megkérdőjelezi a Notre-Dame adományok jogosságát egy neten terjedő kép

Megkérdőjelezi a Notre-Dame adományok jogosságát egy neten terjedő kép
Szerzői jogok Facebook/Silexcomix
Írta: Pálfi Rita
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Vagy legalábbis azt, hogy tényleg ez az emberiség legfontosabb problémája.

HIRDETÉS

Miközben egy világméretű összefogást jó látni, egyre többen beszélnek arról, hogy ha a tehetősek ilyen gyorsan össze tudtak adni egy összeget, akkor már fontos ügyekben is segíthetnének, ha akarnának.

Alexis Delahaye francia karikaturista kegyetlenül rámutat, hogy hiába mentünk meg egy katedrálist. ha a felmelegedés miatt elpusztuló élővilággal és emberiséggel együtt olvad majd a semmibe.

A Silex művésznevet használó Delahaye egy, a Notre-Dame-ot formáló jégtömböt rajzolt le az óceánon. Egy jegesmedve mondja a mellett álló pingvinnek, "Esküszöm, hogy ezzel a formával ez egész világ érintettnek érzi majd magát".

Un autre drame....

Publiée par SILEX Dessinateur-Illustrateur sur Mardi 16 avril 2019

"A szupergazdag emberek ellopták a szomorúságunkat, ellopták a pillanatot, a lelki közösség pillanatát, azzal, hogy előkapták a hitelkártyájukat, és a dollár százmillióikat - mondta Silex az Euronews-nak.

A karikatúrát péntek délig 45 ezren osztották meg.

A Notre-Dame hétfőn este gyulladt ki, a huszártorony és a tetőszerkezet összeomlott.

Rendkívül gyorsan összegyűlt 700 millió euró az újjáépítésére. Francois-Henri Pinault francia milliárdos, a számos luxusmárkát összefogó Kering cégcsoport elnöke, 100 millió eurót ajánlott fel, majd ezt az összeget megduplázta.

Azonban az interneten Silexhez hasonlóan egyre többen posztolnak arról, hogy máshol nagyobb szükség lenne összefogásra. Az alábbi négy képen a műanyagszeméttel teli tengerpartról, a korallokról, esőerdőről és a méhekről írják azt, hogy "építsék újra ezt a katedrálist".

David Schneider brit színész úgy fogalmazott: "ha mi mindannyian ugyanolyan elborzadva tudnánk nézni, ahogy a bolygónk elpusztul, mint amilyen elborzadva néztük ahogy a Notre-Dame elpusztul, talán többet tennénk azért, hogy megállítsuk".

Kedden a svéd klímaaktivista az Európai Parlamentben beszélt a tűzesetről, párhuzamba állítva bolygónk állapotával.

"Az egész világ kétségbeesetten és fájdalommal nézte, ahogy a Notre-Dame lángolt Párizsban. (...) De a Notre-Dame-ot majd újjáépítik, remélem, hogy ott az alapok szilárdak. És azt remélem, hogy a mi alapjaink még szilárdabbak. De attól tartok, hogy ez nem így van"

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Fodrászok önkéntes „bevetésen”

2024. december 8-án nyitja meg kapuit a felújított Notre Dame

Az infláció miatt egyre több a gyerek és nyugdíjas a karácsonyi ételosztásokon