NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Ukrajna: finisbe ért a választási kampány

Ukrajna: finisbe ért a választási kampány
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Porosenko kihívója Zelenszkij egy humorista, aki az ukrán elnököt játszotta egy népszerű TV műsorban. Úgy tűnik, ő a favorit.

HIRDETÉS

Öt évvel ezelőtt Kijevben elsöpörték az oroszbarát kormányt, majd Petro Porosenko került hatalomba. A vasárnapi elnökválasztás előtt egy nappal úgy tűnik, mostanra az ő ideje is lejárt Ukrajnában.

Tudósítónk a helyszínről azt jelentette, hogy Porosenko elnök az utolsó pillanatokig kampányolt, hogy szavazatokat szerezzen a vasárnapi választásra. Támogatóinak egy csoportja az Olimpiai stadionhoz menetelt pénteken, a két ukrán elnökjelölt vitájának helyszínéhez. Porosenko kihívója Volodimir Zelenszkij humorista, színész, aki az ukrán elnököt játszotta egy népszerű TV műsorban. Úgy tűnik, ő a favorit, jó esélye van megnyerni a választást. Porosenko utolsó erőfeszítései talán túl későn jöttek.

Az előrejelzések szerint a politikában újoncnak számító Zelenszkij magabiztosan vezet annak ellenére, hogy eddig nem mondott túl sok konkrétumot jövőbeni politikai terveiről. A jelöltek pénteki vitája is rendhagyó volt.

- Ez rendkívüli - mondta tudósítónk -, sose láttam még ilyen jelöltvitát. Volodimir Zelenszkij beszél, és közben Porosenko támogatói fütyülnek és fújolnak.

- Hogy lehet az, hogy Ukrajna gyakorlatilag a legszegényebb ország, de történelmének leggazdagabb elnöke van az élén? - tette föl a kérdést beszédében Zelenszkij.

Számos korrupciógyanú és be nem tartott ígéret a magán üzleti birodalmától való megválással kapcsolatban mind gyengítették Porosenko népszerűségét az elmúlt öt évben.

Egy lány arról beszélt, hogy sokan egyszerűen nem akarnak Porosenkóra szavazni, hanem a másik lehetőséget választják. Tehát nem egy jelöltre, hanem inkább valaki ellen voksolnak.

Ám Zelenszkijben sem bízik mindenki:

- Szkeptikus vagyok vele kapcsolatban a kampánya miatt, és mert nem beszél magáról - vélte egy fiatalember.

Egyelőre úgy tűnik, a humorista nemcsak a tévésorozatban, hanem a vasárnapi választáson is sikeres lehet.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Nincs ukrán-lengyel megállapodás a gazdák követeléseivel kapcsolatban

Ukrajna ott lesz az idei foci-Eb-n

Kijevet öt napon belül harmadszor bombázták