NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Pride: népes felvonulás, gyér ellentüntetés Bukarestben

Pride: népes felvonulás, gyér ellentüntetés Bukarestben
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Romániában a lakosság nagy része nem nyitott a nemi identitással összefüggő másságra. A melegházasság egyelőre szóba sem jön, és az élettársi kapcsolat hivatalossá tétele is gyerekcipőben jár.

Sok ezren vonultak fel a meleg büszkeség napján Romániában. A legtöbben, körülbelül tízezren Bukarestben hirdették, hogy mindenkinek joga van háborítatlanul megélni saját egyéniségét.

HIRDETÉS

Romániában ez különösen nagy társadalmi ellenállásba ütközik. A homoszexualitás csak 2001 óta nem számít bűncselekménynek, és az azonos neműek kapcsolata vagy együttélése máig nem tehető semmilyen módon hivatalossá.

A jókedvű bukaresti felvonulás a személyiség kiteljesedését hirdette, az ellentüntetők ugyanakkor a társadalom elleni támadás visszaveréséhez toboroztak, akárcsak tavaly, amikor aláírásgyűjtés indult azért, hogy a törvényhozás egyszer s mindenkorra vegye le a napirendről a melegházasság kérdését.

A kormányzó szociáldemokraták megígérték ugyan, hogy kezdeményezni fogják az azonos neműek élettársi kapcsolatának törvényesítését, eddig alig történt bármi ez ügyben.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Romániában épül meg a NATO legnagyobb katonai bázisa - erős súlypont a Fekete-tenger térségében

Őrizetbe vették Andrew Tate-et és testvérét Romániában

Folytatódik az ukrán gabonaszállítás elleni útzár és tüntetés a szeretvásári határátkelőnél.