NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Tiroli behajtási tilalom

Tiroli behajtási tilalom
Írta: Károly Szilágyi
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A nyári hétvégékén megtiltották a lehajtást a tiroli autópályákról. Csak a célforgalmat engedik be a falvakba az A12 és az A13 autópálya felől.

HIRDETÉS

A nyári hétvégéken rengeteg forgalmi dugó van a tiroli autópályákon, ezeket az autósok a kis falvakat összekötő helyi utakon próbálták elkerülni, ami miatt a helyi forgalom is összeomlott. ezért a tartományi kormány megtiltotta a hétvégi átmenő forgalmat a nyári szezonba.

A döntést a tartományi kormányzó helyettese indokolta meg:

„Ezeket a drámai intézkedéseket a vezetés tilalmára a tiroli lakosok, és az itt nyaralók érdekében hoztuk, mivel ők is a nyugalmat keresik nálunk" – állítja Ingrid Felipe, kormányzóhelyettes

Tirol döntése zavart okozott Bajorország és Ausztria között. A bajor miniszterelnök panaszt nyújtott be a szomszédos ország ellen.

"A tiroli intézkedés egyértelműen ellentétes az európai joggal, mivel korlátozza az európai utazási szabadságot, és ha az Európai Bíróság úgy döntött, hogy a német autópályadíj jogellenes, akkor az osztrák rendelet esetében sem dönthetnek másképp” – mondta Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke.

Az Európai Bíróság friss ítélete szerint a németek által tervezett autópályadíj megkülönbözteti a külföldi járművezetőket.

Ez azért fontos a tiroliaknak, mert Bécsbe Bajorországon keresztül vezet a leggyorsabb út.

Az érintett útszakaszok pontos listája az osztrák autóklub honlapján is megtalálhatók.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Budapest nyerte az Európai Mobilitási Hét díját Brüsszelben

Megfejtették a bálnák énekének rejtélyét

Egy kilőtt medve miatt tüntettek százak Olaszországban