NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Ursula von der Leyen mindenképpen lemond

Ursula von der Leyen mindenképpen lemond
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az Európai Bizottság elnökjelöltje akkor is távozik a német kormányból, ha az Európai Parlament nem választja meg őt a brüsszeli bizottság élére. Ursula von der Leyen kedden mond beszédet a strasbourgi parlamentben, és a képviselők szavaznak is róla még aznap.

A német védelmi miniszter akkor is lemond szerdán a berlini kormánytagságról, ha az európai parlament nem választja meg az Európai Bizottság elnökévé. Ursula von der Leyen ezt a Twitteren jelentette be hétfőn, miután az elmúlt héten több európai parlamenti frakcióban is beszámolt elképzeléseiről a támogatás reményében.

HIRDETÉS

A német konzervatív politikust, aki Angela Merkel szoros szövetségese, hosszan tartó sikertelen brüsszeli egyeztetés után, a csúcsjelölti rendszer ellenében választották meg az uniós állam- és kormányfők az Európai Bizottság elnökjelöltjévé július elején. Az Európai Parlament kedden hallgatja meg őt, majd szavaz is róla a kora esti órákban.

Miután még a német konzervatívokat is megosztja az idei rendhagyó jelöltállítás, a strasbourgi voksolás nem formalitás: egyáltalán nem biztos, hogy a képviselők megválasztják Ursula von der Leyent az Európai Bizottság élére.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Kicsoda Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke?

Kételyek az EP-szavazás előtt

Bizottsági alelnök: Nem hiszem, hogy az EP-választás a szélsőjobb diadala lesz