NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Soros több pénzt ad a CEU-nak

Soros György Brüsszelben
Soros György Brüsszelben Szerzői jogok MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Írta: Pálfi Rita
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Erről egy, az egyetem által közölt üzenetben írt a magyar származású milliárdos.

HIRDETÉS

Soros György megköszönte a CEU mellett kiállóknak a támogatást, és bejelentette, hogy növelik az egyetem pénzügyi alapját.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy Bécsbe költöztesse az amerikai akkreditációjú képzéseit, mivel lehetetlenné tették, hogy Budapesten adjanak ki amerikai diplomákat - kezdte a CEU közösségének címzett levelét Soros.

A CEU ennek ellenére eltökélt az akadémiai és közösségi tevékenységének a folytatásában a kampuszán és Budapesten, és a Nyílt Társadalom Alapítvány és én személyesen ebben száz százalékig támogatjuk ezt a törekvést - folytatta.

Soros megerősítette korábbi, júniusi állásfoglalását, mely szerint a CEU-nak biztosított a jövője, és hozzátette, hogy az alapítványa megnöveli az egyetem pénzügyi alapját.

Az üzletember megköszönte a kitartását és a lojalitását a CEU közösségének Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt.

Megköszönte azt a támogatást is, amit az egyetem a magyar nyilvánosságtól és a nemzetközi akadémiai világból kapott. Soros szerint ez a támogatás tette a CEU-t az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává.

A levelet a CEU közölte a honlapján.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Soros egymilliárd dollárból alapít új egyetemi hálózatot

Máris belakták a CEU új, bécsi épületét a diákok

Soros és der Leyen is tagja egy müncheni testületnek