NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Inkább tengerbe vetnék magukat a kikötésre váró menekültek

Inkább tengerbe vetnék magukat a kikötésre váró menekültek
Írta: Zoltan Siposhegyi
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Vannak, akik már két hete élnek összezsúfolva a mentőhajón.

HIRDETÉS

Egyre reménytelenebb a helyzet a spanyol Open Arms segélyszervezet hajóján. A mentőcsapat kereken két héttel ezelőtt indult útnak, hogy összegyűjtse a Földközi-tengeren hajótörést szenvedett menekülteket és azóta 134 embert vett fel a fedélzetére. Ez idő alatt elfogyott az élelem és az ivóvíz java, elromlott a zuhanyzáshoz használt vezeték és az emberek pszichés állapota is aggasztó. Eddig 13 embert kellett a szárazföldre szállítani megromlott egészségi állapota miatt.

- A tengerbe akarják vetni magukat, mert már nem bírják tovább. Már mindenki kétségbeesett és megtört. Ez egy olyan bomba, amelyik bármikor felrobbanhat, hacsak nem jön végre valaki, aki elvágja a piros vezetéket és deaktiválja a bombát. Ha ez nem így lesz, az Open Arms fel fog robbani - magyarázta a hajó kapitánya, Marc Reig.

A fedélzeten egy olasz civilszervezet orvosai is vizsgálatot tartottak, amiből kiderült, hogy sokan poszttraumás stressztől szenvednek a háború borzalmai miatt, a gyerekek pedig krónikusan alultápláltak.

Az olasz kormányban sincsen egyetértés a migrációról. Giuseppe Conte kormányfő például nemrég arra kérte a bevándorlásellenes Matteo Salvini belügyminisztert, hogy legalább a gyerekeket engedje kikötni.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Félelem és rettegés a mentőhajón

Izrael-Hamász háború: izraeli rajtaütés a Hamász-bázisként használt kórházon

Újra vállalják a tengeri utazás kockázatát az illegális bevándorlók