NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Biarritz: biztonsági előkészületek a G7-csúcs előtt

Biarritz: biztonsági előkészületek a G7-csúcs előtt
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Franciaország: elképesztő biztonsági előkészületek Biarritzban a G7-csúcs előtt

HIRDETÉS

Soha nem látott biztonsági előkészületek helyszíne a dél-franciaországi Biarritz városa, ahol a G-7 országok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját rendezik augusztus 24. és 26. között . A szörfösök paradicsomának is tartott tengerparti üdülőhely most inkább hasonlít egy erődhöz, mint népszerű nyaralóhelyhez.

A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy zéró tolerancia van érvényben minden komolyabb rendzavarással szemben.

„ Minden szükséges, és megfelelő forrás rendelkezésünkre áll az esemény biztosításához. A biztonsági rendszerbe mozgósítunk 13 200 rendőrt és csendőrt. Őket a terrorizmusellenese missziókat végrehajtó katonai erők támogatják. Védjük a levegő, illetve tenger felőli lehetséges megközelítő utakat. Utóbbit megerősítettük a spanyol oldalra küldött rendőri erőkkel.”-mondta Christophe Castaner francia belügyminiszter

Franciaország felkészült az ilyenkor szokásos tüntetésekre is hatóságok engedélyezik a kampánycsoportokat és a tüntetőknek, hogy a francia – spanyol határtól 30 km-re Hendaye és Irun városaiban gyülekezzenek. Ott tarthatnak egy „ellen-csúcstalálkozót” aminek témái lesznek a kapitalizmus vége az éghajlat-változáson, a társadalmi igazságosság, vagy éppen a feminizmus előmozdítása.

Az „ellen-csúcstalálkozó” egy tüntetéssel végződik majd Hendaye városában szombaton, amikor a vezetők megérkeznek. Egyetlen tiltakozó csoport sem tervezi hivatalosan, hogy Biarritzban demonstráljanak, ennek ellenére a belügyminiszter leszögezte, hogy esélyt sem hagynak cyber bűnözőknek, terroristáknak, vagy éppen civil tüntetőknek, hogy megzavarják az eseményt.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Franciaország egymilliárd eurót fektet be az Amazonas térségében

Megszavazta a francia nemzetgyűlés a hajviselet alapján történő megkülönböztetést tiltó tervezetet

Irreálisak a francia kormány kiadáscsökkentő tervei, mondják a nagy hitelminősítők