NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

A szíriai török támadás leállítását követeli Merkel és Macron

A szíriai török támadás leállítását követeli Merkel és Macron
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Európa számára is kockázatos a török támadás Merkel és Macron szerint.

HIRDETÉS

A német kancellár és a francia elnök a szíriai török offenzíva leállítását követelik. Angela Merkel és Emmanuel Macron már vasárnap beszéltek erről, de szerdán toulouse-i közös sajtótájékoztatójukon ismét határozottan felszólították Ankarát, hogy szüntesse be a török műveleteket Szíria északi, kurdok lakta részén.

Angela Merkel úgy fogalmazott, hogy "a katonai akciónak véget kell vetni". A német kancellár szerint a török támadások veszélyeztetik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelem eredményeit, kockáztatva a dzsihadisták újraszerveződését.

A házigazda francia elnök is hangsúlyozta, hogy nem csak a régió, hanem Európa számára is biztonsági kockázat a török offenzíva.

Emmanuel Macron szerint biztosra vehető, hogy ha a kurdok által eddig őrizetben tartott dzsihadisták el tudnak menekülni, újraszerveződnek, és harcolni fognak. Ez esetben Európa sem maradhat tétlen, koalíciós erőt kell bevetni az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet ismételt megerősödése ellen. A francia elnök azt mondta, hogy a terrorszervezet Európa egyetlen ellensége, ami ugyanúgy harcot kezd, ha újraszerveződik, mint ahogy azt korábban tette.

A francia és a német vezető egyeztetett a csütörtökön kezdődő EU-csúcs fő témáiról is, így a brexitről, a bővítésről és az uniós költségvetésről is.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Csokoládét dobálva tiltakozott az EP-ben Salvini pártjának képviselője a török offenzíva ellen

Kikényszerítheti-e Törökország, hogy a NATO is segítséget nyújtson neki a szíriai offenzívában?

Franciaország egymilliárd eurót fektet be az Amazonas térségében