NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Befutott Greta Thunberg hajója

Befutott Greta Thunberg hajója
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Greta Thunberg az óceánon uralkodó kedvezőtlen szélviszonyok ellenére is időben érkezett hajójával, de lekéste a pénteki klímasztrájkot.

HIRDETÉS

Befutott Greta Thunberg hajója Lisszabon kikötőjébe. A svéd klímaaktivista diáklány egy katamaránnal szelte át az óceánt. Nem akart repülővel jönni New Yorkból Európába, hiszen a légi közlekedés erősen szennyezi a légkört, fokozva a globális felmelegedést. Greta Thunberg a madridi klímacsúcson vesz részt, ezért kötött ki az Ibériai-félszigeten.

Carolina Schmidt, az éghajlati konferencia elnöke, Chile környezetvédelmi minisztere szerint a svéd diáklány képes megszólítani a fiatalokat és az idősebb korosztályt egyaránt, szerte a világon. Fontos, hogy mindenki szembesüljön a klímavészhelyzettel, tovább nem nézhet félre az emberiség, mert gyorsan kell cselekedni. Ezt segíti Greta Thunberg ereje a chilei politikus szerint.

A madridi klímacsúcs december közepéig tart, így a svéd diáklány az óceánon uralkodó kedvezőtlen szélviszonyok ellenére is időben érkezett hajójával, de lekéste a pénteki klímasztrájkot. A tervek szerint a tanácskozás helyszínén tüntetők között ő is személyesen jelen lett volna. A katamaránról küldött posztjai viszont bejárták a világot a közösségi oldalakon.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Azonnali gázai tűzszünetről szóló ENSZ-határozatot fogadott el a Biztonsági Tanács

Lövöldözés és robbanások Moszkvában - az Iszlám Állam vállalta a felelősséget

Váratlanul lemondott az ír miniszterelnök