NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Gyors döntést ígér a NOB az orosz doppingügyben

Gyors döntést ígér a NOB az orosz doppingügyben
Írta: Tamas Maraczi
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A leghatározottabban elítélte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a legújabb orosz doppingbotrányt, és gyors vizsgálatot, illetve döntést ígért az ügyben. Az ellenőrök szerint az Orosz Doppingellenes Ügynökség az év elején manipulált laboradatokat adott ki a nemzetközi ügynökségnek.

HIRDETÉS

A leghatározottabban elítélte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a legújabb orosz doppingbotrányt, és gyors vizsgálatot, illetve döntést ígért az ügyben. Az ellenőrök szerint az Orosz Doppingellenes Ügynökség az év elején manipulált laboradatokat adott ki a nemzetközi ügynökségnek, és ezzel csalást követett el.

"Igen, az esetet alaposan megtárgyaltuk. Ismerik a múlt heti állásfoglalásunkat. Azt tudom mondani, hogy ezt az állásfoglalást továbbra is fenntartjuk. Hamarosan összeül a Doppingellenes Ügynökség végrehajtó bizottsága, ennek ajánlásait még megvárjuk, és utána adunk majd ki egy újabb közleményt" - közölte Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője.

A bizottsága a legutolsó hírek szerint legkésőbb hétfőig döntést hoz az ügyben. A szervezet ellenőrző bizottsága a múlt héten Oroszország négy évre szóló eltiltását javasolta minden nemzetközi sportrendezvényről. Az Orosz Doppingellenes Ügynökséget 2015-ben már felfüggesztették, miután kiderült, állami szintű doppingprogram segítette az orosz sportolókat több sportágban. Ha a NOB most az oroszok megbüntetéséről is döntene, a „tiszta” orosz sportolók semleges színekben még indulhatnának a nemzetközi versenyeken.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Natalia Vodianova: "a kazanyi téli játékok visszaadhatják Oroszország hitelességét"

Alaposan megünnepelték Grúziában a történelmi Eb-kvalifikációt

Négyen meghaltak az Esztergom-Nyerges Rallyn, miután a nézők közé sodródott egy versenyautó