NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Csökkentette követeléseit az SPD, megmenkülhet a német nagykoalíció

Csökkentette követeléseit az SPD, megmenkülhet a német nagykoalíció
Írta: Magyar Ádám
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A szociáldemokraták élére választott duó a koalíciós szerződés komoly újratárgyalásával kampányolt, de úgy néz ki, hogy nem szeretnék elhagyni a koalíciót.

HIRDETÉS

Bár a múlt héten komoly veszélybe került a németországi nagykoalíció jövője, egyelőre úgy tűnik, hogy túl nagy volt az aggodalom.

A Szociáldemokrata Párt ugyan a pénteken kezdődő kongresszusán minden bizonnyal két olyan jelöltet választ a párt élére, akik a koalíciós megállapodás felülvizsgálatával kampányoltak, az elmúlt napokban mindketten visszavonulót fújtak: Saskia Esken és Norbert Walter-Borjans újratárgyalási javaslata a belső ellentétektől tartva nem tartalmaz olyan követeléseket, amelyek elfogadhatatlanok lennének a CDU számára.

A szociáldemokraták fiatal reménysége, Kevin Kühnert is a koalíció felbontásáért kampányolt korábban, de a párt alelnöki posztjára készülve már a szakítás veszélyeire figyelmeztetett.

A szociáldemokraták támogatottsága az elmúlt időszakban történelmi mélypontra zuhant, tizenöt százalékra mérik őket. Az új vezetés abban bízik, hogy harminc százalék fölé tudja emelni a párt támogatottságát, és a következő választásnak megerősödött pozícióból vághat neki.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Teljes kampánysebességre kapcsolt az SPD Németországban

A CDU és az AfD között: új jobboldali párt alakult Németországban

Tovább erősödik a szélsőjobb Németországban