NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

USA : több tízezer fegyverpárti demonstráló vonult utcára

USA : több tízezer fegyverpárti demonstráló vonult utcára
Szerzői jogok Associated PressMike Morones
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

USA: Tízezrek tüntettek Virginiában a fegyvertartás mellett, mivel a demokrata vezetés új tervezetet készít elő a fegyvertartás szigorításáról

HIRDETÉS

Több tízezren tüntettek a virginiai Richmondban a fegyvertartás mellett, miután az állam demokrata párti vezetése új jogszabály-tervezetet készít elő a fegyvertartás szabályozásáról.

Amerikában szinte bárki, bármikor, bárhol fegyverhez juthat. Az alkotmány 1791-ben elfogadott második módosítása alapján az Egyesült Államok állampolgárainak joguk van saját fegyvert tartani, és hordani.

„ Csak a szolidaritásomat akartam kifejezni, virginiai testvéreimnek -mondja ez a szomszédos Észak- Carolina-ból érkezett Justin Dorton. Nincs gond a fegyverekkel. Az országunkat fegyverekre, fegyverekkel alapították.”

„Én itt születtem, és nevelkedtem – teszi hozzá PJ Hudson - nem akarom, hogy a kormány elvegye a szabadságomat, az Isten adta jogomat ahhoz, hogy megvédhessem magam.

Donald Trump tweet üzenetben állt ki a demonstrálók mellett. Azt írta, hogy a demokraták azon munkálkodnak, hogy elvegyék az emberek 2. módosítás szerinti fegyverhez való jogát.

A demokraták előterjesztése szerint:

- Havonta egynél több kézifegyver vásárlása tilos lenn

- Megengednék az önkormányzatoknak, hogy betiltsák a fegyvereket a parkokban és középületekben

- És kötelezővé tennék a háttér -ellenőrzést minden lőfegyver-vásárlásánál

Pontosan nem lehet tudni, hogy hány fegyver van Amerikában, mert csak bizonyos típusok használatát kötik engedélyhez, de becslések szerint 100 lakosra 89 lőfegyver jut. És hiába történnek rendre tömegmészárlások bevásárló központokban vagy iskolákban, az amerikaiaknak csupán 61%-a szigorítaná a lőfegyverek eladására vonatkozó törvényeket, 41 % szerint rendben van, hogy bárki, bárhol, bármikor hozzájuthat lőfegyverhez.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Hazafiasra formált Biblia hirdetésével idegesíti a keresztényeket Donald Trump

Csökkentették a Donald Trump büntetéséhez kapcsolódó biztosíték összegét

Veszélyben a Trump-ingatlanok - lefoglalási eljárásokat kezdeményez a New York-i ügyészség