NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Hárommillió dolláros vérdíjat tűztek ki Trump fejére, "bárkinek, aki megöli"

Hárommillió dolláros vérdíjat tűztek ki Trump fejére, "bárkinek, aki megöli"
Szerzői jogok AP Photo/ Jacquelyn MartinJacquelyn Martin
Írta: Noemi Mrav
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

A világ legnagyobb pisztáciatermelő régiójának képviselője szerint bárkinek azonnal készpénzben fizetnek, aki "megöli azt az átkozott Trumpot".

3 millió dolláros vérdíjat ajánl egy iráni képviselő "bárkinek, aki megöli Trumpot".

HIRDETÉS

Ahmad Hamzeh iráni politikus az iráni parlament hírügynöksége, az Icana szerint kedden, a parlamentben tette meg bejelentését.

"Kijelentem a magam és a kerman-i lakosok nevében, hogy minden kermani a meggyilkolt Kászim Szulejmáni tábornok katonája, és egyikünkben sem fél attól, hogy feláldozza magát miatta. Három millió dollárt adunk készpénzben bárkinek, aki megöli azt az átkozott Trumpot" - jelentette be a Kerman provinciában található Kanudzs város parlamenti képviselője. 

A leginkább pisztáciájáról híres Kerman régió (ők a világ legnagyobb pisztáciatermelői) a január elején amerikai katonák által meggyilkolt Khaszim Szulejmáni tábornok szülőhelye is egyben. A nemzeti hősnek tartott tábornok Kermanban tartott búcsúztatásán 62 ember vesztette életét, mert agyontaposták őket a koporsóhoz igyekvő tömegben.

Az amerikai elnök fejére vérdíjat kitűző Hamzeh egyébként nem elégedett meg az elnök esetleges likvidálásával - az USA-nak a régióban található katonai bázisait és nagykövetségeit is megfenyegette. 

"Meg fogjátok látni, hogy a mártírrá lett Szulejmáni sokkal veszélyesebb, mint a még életben lévő és harcoló Szulejmáni volt" - mondta.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

idén is tüntettek Bagdadban Szulejmáni tábornok likvidálásának évfordulóján

Bosszút követeltek az irániak Szulejmáni gyászszertartásán Teheránban

Trump: "már évekkel ezelőtt ártalmatlanná kellett volna Szulejmánit"