NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Megkezdődött az impeachment szenátusi tárgyalása

Megkezdődött az impeachment szenátusi tárgyalása
Szerzői jogok أ ب
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az első szakaszban megvizsgálták, hogy az amerikai elnökkel szemben felhozott vádak elég alaposak-e ahhoz, hogy a szenátus is foglalkozzon velük. A mostani szakasz voltképpen a vádak gyakorlati vizsgálata és áttekintése.

Megkezdődött a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos vádemelési eljárás, az impeachment második, szenátusi szakasza Washingtonban.

HIRDETÉS

Az első szakaszban megvizsgálták, hogy az elnökkel szemben felhozott vádak elég alaposak-e ahhoz, hogy a szenátus is foglalkozzon velük. A mostani szakaszban pedig a vádak gyakorlati vizsgálatát, áttekintését is megkezdték.

Chuck Schumer, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője azzal vádolta meg republikánus szenátortársait, hogy tisztességtelen eljárást akarnak a szenátusban.

"Mit rejteget az elnök? Mit rejtegetnek republikánus kollégáink? Mert ha nem félnek az igazságtól, azt mondanák, hogy hajrá, menjünk csak a dolgok után, járjunk utána az igazságnak, szerezzünk tanúkat, dokumentumokat" - mondta.

Miután a szenátusban felolvasták a Mitch McConnell, republikánus frakcióvezető által javasolt eljárási szabályzatot, Pat Cipollone, az elnök védelmét ellátó jogászcsoport vezetője bejelentette, a maguk részéről elfogadják a javaslatokat.

Donald Trump ellen több hónapos procedúra után decemberben a demokrata többségű képviselőház két vádat fogalmazott meg. Az egyik a hatalommal való visszaélés mondván, Trump fontos katonai segély visszatartásával zsarolhatta Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy az indítson vizsgálatot Joe Biden demokrata párti elnökjelölt-aspiráns fia ellen, aki korábban egy ukrán energiacég igazgatótanácsának volt a tagja. A másik vád a kongresszus alkotmányos ellenőrző szerepének akadályozása.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Csökkentették a Donald Trump büntetéséhez kapcsolódó biztosíték összegét

Veszélyben a Trump-ingatlanok - lefoglalási eljárásokat kezdeményez a New York-i ügyészség

Trump nem tudja kifizetni a 464 millió dolláros óvadékot a New York-i csalási ügyében