NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Koronavírus: sürgősségi intézkedések Európában

Koronavírus: sürgősségi intézkedések Európában
Szerzői jogok Euronews
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Megérkezett Európába is - Nagy-Britanniában öt embert kezelnek koronavírusra jellemző tünetekkel.

HIRDETÉS

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint nincs globális közegészségügyi vészhelyzet a koronavírus terjedése miatt.

A legtöbb európai ország szakhatóságai pedig megtesznek mindent annak érdekében, hogy ne is legyen járvány a kontinensen. Sürgősségi intézkedési terveket léptettek érvénybe.

A francia egészségügyi miniszter, Agnes Buzyn kijelentette, "Franciaország készen áll". Órákon belül el tudják végezni a teszteket, a szokásos eljárásokat minden Franciaországba érkező, potenciális fertőzött személy esetében. Az összes kórház tudja, hogy mit kell tennie. A mentők, az egészségügyi szolgálatok felkészültek."

Egy berlini laboratórium kidolgozott egy gyors tesztet a megbetegedéseket okozó koronavírus kimutatására már a lappangási időszakban.

- Ha valakin súlyos légúti tünetek jelentkeznek - köhögés, láz, légszomj -, és a kínai Vuhanban járt az előző két hétben, vagy kapcsolatba került regisztrált vírushordozóval, akkor kell feltételeznünk, hogy koronavírus-fertőzéssel állunk szemben. Jelenleg más esetekben nem - fogalmaz az immunológus szakember, Pasi Penttinen.

A betegség már Európában is megjelenhetett. Skóciában négy, Észak-Írországban egy embert kezelnek a tüdőgyulladást okozó új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel.

Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtöki álláspontja szerint "alig valószínű", hogy az újonnan kimutatott koronavírus "felbukkanjon az Európai Unióban."

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Iráni nyersolaj vásárlásával finanszírozza a húszi terroristákat Kína

Ellenséges kibertevékenységgel vádolja Kínát az Egyesült Királyság

Vitába keveredett a tengeri övezetről Kínával a Fülöp-szigetek