NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

A németek már a második hullámra készülnek

A németek már a második hullámra készülnek
Szerzői jogok ΓΕΡΜΑΝΙΑ TEST COVID
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Németország fokozza a tesztelést a reptereken, pályaudvarokon és autópályákon.

HIRDETÉS

Németországban már a koronavírus-járvány második hullámára készülnek. Egyre több embert tesztelnek az országba érkezéskor, emellett a jövő héttől várhatóan kötelezővé teszik a vizsgálatot a magas kockázatú országokból visszatérők számára. A járvány kitörése óta több mint kétszázezer ember fertőződött meg az országban.

— Rengeteg utasnak kell átesnie a teszten, így sok a dolgunk. Jelenleg közel napi ezer vizsgálatot végzünk. A hét végéig ötezernek kell elkészülnie, mivel hamarosan a magas kockázatú térségekből érkezőknek is át kell esniük a procedúrán – mondja a tesztelő cég szakmai vezetője.

A német egészségügyi miniszter ugyanakkor nem akarja minden turista számára kötelezővé tenni a tesztelést.

— Különösen a saját autóval az országba érkezők miatt aggódunk, például a Törökországból, vagy a Balkánról családlátogatásból visszatérők esetében. Náluk csak az a hatékony módszer, ha hozzájárulnak a teszteléshez a határátkelőkön és a pihenőhelyeken. Örülök annak, hogy Bajorország már bejelentette ezt és bízom benne, hogy más szövetségi államok is követik a példát - mondja a Jens Spahn.

A német hatóságok adatai szerint a fertőzöttek száma az korábbi napi ötszáz főről nyolcszázra emelkedett. Akik a reptereken szeretnék elvégeztetni a tesztet, hosszú sorállásra számíthatnak.Bajorország a vasúton és közúton érkezők számára tesztközpontokat állít fel a müncheni és a nürnbergi pályaudvarokon és az autópályák Ausztriával közös határszakaszain.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Luxemburgi szakértő: "ez már a második hullám"

Német alkancellár: Növelnünk kell a katonai kiadásokat, hogy meg tudjuk védeni Európát

Hét szénerőművét állítja le Németország