NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Maszkot rendelt, WC-papírt kapott helyette

Maszkot rendelt, WC-papírt kapott helyette
Szerzői jogok Source: Cristina Bala
Írta: Rita Konyaeuronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Romániában a rendőrség szerint legkevesebb 89 gyanútlan személy esett csalók áldozatául, amikor bedőlt a közösségi oldalakon terjedő, védőmaszkot reklámozó hirdetéseknek.

Romániában nem kicsit lepődtek meg azok, akik védőmaszkot rendeltek az interneten a koronavírus-járvány miatt, ugyanis amikor megérkezett a csomagjuk és kibontották, WC-papír tekercseket találtak a küldeményben.

HIRDETÉS

A rendőrség szerint legkevesebb 89 gyanútlan személy esett csalók áldozatául, amikor bedőlt a közösségi oldalakon terjedő, védőmaszkot reklámozó hirdetéseknek. 

"Utánvéttel rendeltem meg a csomagot, kifizettem a futárt és amíg ő elment az autóhoz, hogy vissza tudjon adni pénzt, kinyitottam a csomagot, amiben nyoma sem volt maszknak. Wc-papír gurigák voltak benne, úgyhogy egyenesen a postára mentem vele, hogy visszakérjem a 100 eurómat" - mesélte az egyik károsult, Cristina Bala az Euronews-nak.

A nő a postán azt a választ kapta, hogy blokkolták a fizetését mindaddig, amíg nem kapnak további információt a hatóságoktól. Kiderült ugyanis, hogy nem ő az egyedüli, aki így járt. 

"A rendőrségre is elmentem, ujjlenyomatokat vettek a csomagról és felvették a jegyzőkönyvet" - mondta Cristina. 

Az igazi meglepetés azonban még csak ezután következett: néhány nappal később a postáról keresték a nőt, és azt mondták neki, hogy nem tudják blokkolni a küldemény kifizetését. 

"Egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy valaha viszontlátom a pénzemet" - mondta. 

Az ügyben folyik a nyomozás, eddig nyolc személy ellen van letartóztatási parancs érvényben.

Romániában az egyre romló járványhelyzet, a maszkviselési kötelezettség egekbe rúgta a védőmaszkok árát: az interneten kínált termékek ára van, hogy harmincszorosa az ilyen védőfelszerelések járvány előtti árának.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Hazudott a vagyonáról, 355 millió dollár büntetésre ítélték Donald Trumpot

Belgrádban megint ezrek tüntettek a választási eredmény semmissé nyilvánításáért

Két év börtönre ítélték az egykori teniszbajnokot