NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

COVID-tesztet ajánlanak spanyol hotelek

COVID-tesztet ajánlanak spanyol hotelek
Szerzői jogok AP Photo
Írta: Peter Kristof
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A spanyol miniszterelnök elhibázottnak tartja a döntést miszerint a Spanyolországból hazaérkező brit turistáknak karanténba kell vonulniuk.

HIRDETÉS

Kétségbeesetten próbálják visszacsábítani vendégeiket a spanyol hotelek. Némelyik felajánlotta, hogy fizeti a koronavírus-tesztet a hazautazóknak annak érdekében, hogy például az Egyesült Királyságba visszatérő brit turistáknak ne kelljen két hétre karanténba vonulniuk.

A brit kormány szombati döntése ugyan rossz a vendéglátóiparnak, azonban enyhítheti a járvány terjedését a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ vezetője szerint. Fernando Simón azzal érvelt, hogy a karantén miatt várhatóan kevesebb brit turista érkezik Spanyolországba, ahol a fertőzések száma több régióban is újra emelkedő tendenciát mutat.

Vannak, akik abban bíztak, hogy a brit kormány legalább a Kanári- és a Baleár-szigetekről hazaérkező turisták esetében eltekint a karanténtól, az illetékesek azonban bejelentették, hogy nem szándékoznak változtatni a meghozott intézkedésen. Mi több, a brit kormány felhívja állampolgárai figyelmét, hogy kerüljék az utazást ne csak a leginkább fertőzött területekre, hanem egész Spanyolországba.

A spanyol miniszterelnök elhibázottnak tartja a brit kormány döntését.

Pedro Sanchez szerint kétoldalú egyeztetésre lett volna szükség. Félrevezető azt állítani, hogy a járvány újra egész Spanyolországban terjed, az említett szigetek ugyanis biztonságosak a turisták számára.

A járványügyi felelős hétfői tájékoztatása szerint Spanyolországban jelenleg több mint 350 (361) aktív járványgóc van. A fertőzések száma a napokban különösen Katalóniában és Aragóniában ugrott meg.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Hatalmasat zuhant világszinten a turizmus bevétele

Luxemburgi szakértő: "ez már a második hullám"

2 és fél évre börtönbe küldené az ügyész Rubialest