NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Gulyás Gergely: több milliárdos támogatást nyújt a kormány a zeneiparnak

Gulyás Gergely: több milliárdos támogatást nyújt a kormány a zeneiparnak
Szerzői jogok MTI/Máthé Zoltán
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A tanévet szeptember elsejével elkezdenék. A kormány a jelenlegi intézkedéseken nem kíván változtatni, augusztus 15-e után is fenntartják a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat.

HIRDETÉS

Cikkünk frissül

**Nem jelentett be új intézkedéseket a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely. Annyit közölt, hogy amiatt, hogy világszerte, illetve a környező országokban is egyre növekszik a fertőzések száma, augusztus 15-e után is fenntartják a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat Magyarországon. **

Gulyás Gergely közölte: a második hullám közeledik, a legtöbb környező országban a helyzet romlott, Magyarországon a helyzet stagnál. "A környező országok többségében a helyzet egyértelműen romlott, ebből az következik, hogy nem lesz enyhítés. A tanévet szeptember elsejével elkezdenék. A kormány a jelenlegi intézkedéseken nem kíván változtatni. Augusztus 15-e után is fenntartják a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat" - mondta. Ez azt jelenti, hogy ezt követően sem lehet 500 főnél nagyobb koncerteket, bulikat tartani. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter felhívta a figyelmet a maszkviselés, valamint a másfél méteres közösségi távolságtartás fontosságára. 

Azt is közölte, hogy mivel a zenészszakmát nehéz helyzetbe hozták az intézkedések, a kormány 5,3 milliárd forint támogatást nyújt nekik. "Garázskoncert-sorozat indul, amelynek a felvételeit mindenki számára elérhetővé teszik, ez segítség lesz a technikai személyzetnek és a zenészeknek is" - közölte, de ennél bővebben nem fejtette ki, pontosan milyen formában valósítják majd meg a koncerteket. Annyit hozzátett, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja majd le a koncerteket, a forrás egy részét pedig kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére szánják.

Gulyás Gergely az indexszel kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy a sajtószabadság garanciái érvényesültek az ügyben. 

A postásokról is döntött a kormány - közölte. Meg akarják emelni a postások bérét, de ezt Brüsszelnek jóvá kell hagynia, mondta a miniszter.

A miniszter kitért arra is: a kormány döntött arról, hogy a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem támogatnak. Arról is határozat született, hogy a főváros IX. kerületében épülő kézilabdacsarnokot a Ferencvárosi Torna Club tulajdonába adják.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Fekete Zaj: a legkisebb fesztivál járt a legjobban

Magyarországon nincs tanárhiány, mondta Gulyás Gergely a kormányinfón

Miért olyan ideges a világ azért, mert Oroszország Magyarországnak adott át ukrán hadifoglyokat?