NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Rekordmértékben esett vissza a francia gazdaság teljesítménye

Rekordmértékben esett vissza a francia gazdaság teljesítménye
Szerzői jogok AURORE MESENGE/AFP or licensors
Írta: Beatrix Asboth
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az április és június közötti időszakban, vagyis a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások után rekordmértékben, 13,8 %-kal zsugorodott a GDP az első negyedévhez képest,

HIRDETÉS

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, az üzletek bezárása, a gyárak leállítása jelentős visszaesést okozott Franciaország gazdasági teljesítményében. Az április és június közötti időszakban rekordmértékben, 13,8 %-kal zsugorodott a GDP az első negyedévhez képest, jelentette a francia statisztikai hivatal, habár még nem végleges adatként.

Már az első negyedév sem volt pozitív a francia gazdaság számára, akkor a GDP 5,9 %-kal csökkent.

A március végén bevezetett korlátozások következtében tovább romlott a helyzet. A lakossági fogyasztás 11 %-kal, a vállalati beruházások csaknem 18 %-kal, az építőipar több mint 24 %-kal, az export 25,5 %-kal, míg az import 17 %-kal esett vissza.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági károk, a munkanélküliség növekedése miatt a francia kormány nem akar újabb vesztegzárat bevezetni, hiába emelkedik ismét a fertőzöttek száma.

Az eurózónán belül a francia gazdaság második legnagyobb, de összességében már három egymás után következő negyedévben küszködik a gazdasági növekedés lassulásával.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Zuhant az OECD-országok teljesítménye

Orbán: a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja

Donald Trump mégsem halasztaná el az elnökválasztást