NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Már két hurrikán is tombol a koronavírus mellett

Már két hurrikán is tombol a koronavírus mellett
Szerzői jogok Lynne Sladky/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Írta: euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A szárazföld felé közeledik az Isaias hurrikán, Florida kormányzója pénteken vészhelyzetet hirdetett. Így a Hannával együtt egyszerre két hurrikán is pusztíthat az Egyesült Államok keleti partvidékén.

A szárazföld felé közeledik az Isaias hurrikán – Florida kormányzója pénteken vészhelyzetet hirdetett. Így a Hannával együtt egyszerre két hurrikán is pusztíthat az Egyesült Államok keleti partvidékén.

HIRDETÉS

A hatalmas szélviharok mellett pedig tombol a koronavírus is. Csak Floridában 257 új halálesetet okozott a vírus, összesen így már csaknem 7000-en haltak meg az államban.

Az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója, Anthony Fauci szerint jövőre már elérhető lesz az oltás: "Sosincs teljes garancia arra, hogy egy hatékony biztonságos vakcinát kapunk, de az eddigi megfigyelések alapján – akár az állatok, akár az emberek eredeményeit tekintve – bár óvatosan mondom, de optimisták vagyunk, hogy az év végére meglesz az oltás, és már így kezdjük a 2021-et.” - mondta Fauci.

Egy nap alatt több mint 1200-an haltak meg Brazíliában a Covid-19-ben – így az áldozatok száma már elérte a 92 ezret. Csaknem 2 millióan fertőződtek már meg. Beleértve az elnököt, Jair Bolsonaro-t is, aki alig egy hete gyógyult ki.

“Nagyon sajnálok mindenkit, aki meghalt." - mondta abrazil elnök. "Minden nap halnak meg emberek, ez az élet rendje. Már a feleségemnek is Covidja van, majdnem egy hónappal utánam, most ő is elkapta.”

A növekvő esetszámok ellenére, Brazíliában mégis enyhítenek a korlátozásokon – engedélyezték a nemzetközi repülést és Rio de Janeiro partjainál ismét lehet úszni a tengerben.  

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Elérte New Yorkot az Isaias, már négy ember halt meg a vihar miatt

A 2023-as év egyértelműen a legmelegebb év volt mióta mérések léteznek

A farsang utolsó napja - képgaléria a nagyvilágból