NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Koronavírus Magyarországon: mától saját költségen tesztelik a beutazókat

Köszönetnyilvánítás a budapesti Szent László Kórház főbejáratánál
Köszönetnyilvánítás a budapesti Szent László Kórház főbejáratánál Szerzői jogok fotó: Ács Gábor
Írta: Gábor ÁcsEuronews/koronavirus.gov.hu
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Hazánkban járványveszély indokolja az óvatosságot, a vírus erősen terjed több országban, köztük közeli államokban is.

HIRDETÉS

21 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4526 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 50 éves krónikus beteg férfi, így az elhunytak száma 597 főre emelkedett, 3364-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 565 fő. Az aktív fertőzöttek 35 %-a, az elhunytak 60 %-a, a gyógyultak 45 %-a budapesti. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy meg lehessen akadályozni a fertőzés külföldről történő behurcolását, a járvány magyarországi fellángolását.

MTI

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7782 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a mai naptól a saját költségén kell elvégeztetnie.

A 2020. augusztus 1-től mindenki számára elérhető utazáshoz kötött mintavételt végző laboratóriumok listáját is közölte a kormányzati információs portál.

forrás: koronavirus.gov.hu
A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Koronavírus. Már Mexikó a 3. a halottak számát tekintve

Talgo-felvásárlás: visszaütött a magyar kormány kétes hírneve

Betiltaná a kormány, hogy a 18 év alattiak energiaitalt vehessenek