NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Csődközelben a madridi éjszakai élet

Csődközelben a madridi éjszakai élet
Szerzői jogok Manu Fernandez/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Írta: euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A vendéglátósok anyagi támogatást kérnek a spanyol kormánytól. Amennyiben nem kapják meg, az ágazat közel 40 százaléka nem fog tudni újra kinyitni a krízis után.

Alig lehet ráismerni a madridi éjszakai életre – a spanyol kormány többek között előírta, hogy maximum tíz fős csoportokban lehet összegyűlni, a szórakozóhelyeknek pedig legkésőbb hajnali fél kettőkor be kell zárniuk. Sem a bárok, sem a vendégek nem örülnek a szigorításoknak.

HIRDETÉS

Kötelező maszkot viselni, illetve a vendéglátóhelyek teljes területét fertőtleníteni kell nyitás előtt. Az üzletvezetőknek nyilvántartatást is kell vezetniük és fertőzés esetén azonnal értesíteniük kell a hatóságokat.

A szigorítások ellenére azonban az emberek egyre jobban félnek. A helyi Moby Dick pub vezetője azt mondta: „Az első hetek jól alakultak, úgy tűnt, az emberek jól fogadták a helyzetet. Azonban mostanában megint egyfajta pszichózist tapasztalunk, a vendégek egyre jobban félnek a zárt helyektől.”

Az éjszakai vendéglátásból származó bevételek teszik ki Madrid GDP-jének 1,6%-át, több mint 20 ezer ember dolgozik ilyenkor. A koronavírus miatt már 30 százalékos a visszaesés, és a munkavállalók csaknem fele elveszítheti a munkáját. Az egyesületek a kormányhoz fordultak pénzügyi segítségért.

A helyi La Noche En Vivo egyesület igazgatója úgy fogalmazott: „Közvetlen anyagi támogatásra van szükségünk, mindannyiunknak. Ha nem kapjuk meg, akkor óriási csődhelyzet alakul ki, az ágazat közel 40 százaléka nem fog tudni újra kinyitni a krízis után.”

A jövő hétvégén a tulajdonosok arra készülnek, hogy rövid időre minden helyet bezárnak - egyfajta tiltakozásként. Az Euronews madridi tudósítója arról számolt be, hogy a szigorítások és az egészségügyi helyzet miatt több helyi bár már eleve úgy döntött, hogy nem nyit ki. A vállalkozók attól félnek, hogy nem lesznek képesek kifizetni adósságaikat, amelyekből csak a bérleti díj 60 millió eurót tesz ki.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Talgo-felvásárlás: visszaütött a magyar kormány kétes hírneve

2 és fél évre börtönbe küldené az ügyész Rubialest

1000 család otthonát bonthatják el, ha az eredeti tervek szerint fejezik be a Sagrada Famíliát