Bemutatkozott a Red Bull 2018-as F1-es autója - F1VILÁG.HU

Bemutatkozott a Red Bull 2018-as F1-es autója

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Bemutatta 2018-as versenyautóját a nagyközönségnek a Red Bull Forma-1-es csapata. Az RB14-es modellel az osztrák istálló világbajnoki babérokra törne.

A Red Bull hasonló célokkal vágott neki az elmúlt idénynek is, ám már hamar kiderült, a csapat rossz irányba indult el a 2017-es versenyautó fejlesztésével, a szélcsatornában és a szimulációk során kapott értékek ugyanis nem nyertek megerősítést a versenypályán.

Ezt a hibát szeretné elkerülni idén a Red Bull, és az istálló reményei szerint már a szezon első versenyétől kezdve harcban lehetnek a Mercedesszel és a Ferrarival.

A Milton Keynes-i alakulatnak oka van az optimizmusra, hiszen a 2017-es szezon második felében meggyőző formát mutatott – versenyzői pedig 3 versenyt is meg tudtak nyerni.

Az új, RB14-es konstrukció a tavalyi modell továbbfejlesztése, és természetesen erre a versenygépre is felkerült az idén már kötelezően használandó ’Halo’. Az új autó emellett új színekben is pompázik, bár a csapat tájékoztatása szerint a végleges festés csak jövő héten, a barcelonai teszten debütál majd.

A Milton Keynes-i alakulat egyébként már ma, Silverstone-ban pályára viszi az RB14-est filmforgatás céljából.

A Red Bull az előttünk álló idényben is a Max Verstappen – Daniel Ricciardo kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek, és természetesen mindkét versenyző a világbajnoki címért szeretne harcba szállni idén.

[su_service title=”Megérkezett a Red Bull 2018-as autója:” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

Ricciardo ráadásul idén azért is szeretne komoly eredményeket látni a csapattól, mert szerződése a szezon végén lejár, és miután a Ferrarinál, illetve a Mercedesnél is lehet üresedés 2019-re, egyelőre nem egyezett meg a Red Bull-lal a folytatásról.

Hirdetés

„Vannak céljaim, amiket szeretnék elérni idén, de nem feltétlenül mondom azt, hogy a harmadik versenyig már szeretnék kétszer dobogón állni, és akarok egy rajtelsőséget is – ilyen célokat nem tűzök ki” – mondta az ausztrál.

„Szeretnék őszinte lenni magamhoz, és meg akarok bizonyosodni arról, hogy a lehető legjobban felkészülök minden egyes versenyre, hogy tudjam, a legjobbat hozom ki belőlük.”

„A csapatnál mindenki tudja, hogy van még tennivalónk, ha el akarjuk érni azokat a célokat, amiket kitűztünk. Alig várom már, hogy ismét autóba üljek, és persze nagyon várom már a szezonnyitót is Melbourne-ben. Persze a tesztek már Barcelonában megkezdődnek, de az igazán izgalmas dolgok csak Melbourne-ben jönnek.”

Arra a kérdésre, hogy legyőzhetik-e idén a Mercedest és a Ferrarit, Ricciardo így felelt: „Úgy hiszem, igen. A szabályok nem változnak sokat, és tavaly sokat javítottunk az autón.”

„Szóval elméletileg ezt a formát át tudjuk menteni az idei szezonra, és innen fejlődhetünk tovább. Úgyhogy többször kell, hogy harcban legyünk velük. Persze az idő majd elárulja, de én bizakodó vagyok.”

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen elárulta, neki nincsenek különösebb céljai a 2018-as szezonra: ahogy eddig, úgy most is a legjobbat igyekszik nyújtani.

„Az ember egyébként is mindig a legjobbat akarja nyújtani, szóval nincs szükségem célok kitűzésére, hogy motiváljam magam. Mert számomra minden egyes verseny egy esély a győzelemre” – magyarázta az ifjú versenyző.

„Néhány futam persze jobban fekszik nekünk, de hogy melyikek ezek, azt még ki kell derítenünk az új autóval.”

Verstappen hozzátette, egyáltalán nem tetszik neki az idei autókon már kötelezően használatos fejvédő, azaz a ’Halo’.

„A ’Halo’ nagyon csúnya lesz… Egyáltalán nem várom. De remélhetőleg az autó remek előrelépést jelent majd. Bízunk abban, hogy már kezdettől fogva gyors lesz, és nem kell a felzárkózással foglalkoznunk. Ez a legfontosabb számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!