Alonso: A McLaren kicsit túllelkesedte a versenyt... - F1VILÁG.HU

Alonso: A McLaren kicsit túllelkesedte a versenyt…

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Fernando Alonso szerint csapata, a McLaren kicsit túllelkesedte a múlt hétvégi Francia Nagydíjat – a spanyol azt mondja, semmi esélyük nem volt arra, hogy jó eredményt érjenek el Le Castellet-ben.

A kétszeres világbajnok kiábrándító versenyen van túl, az utolsó helyen fejezte be a szezon nyolcadik versenyét úgy, hogy az utolsó körben egy felfüggesztéssel kapcsolatos probléma miatt ki kellett állnia a bokszba.

Alonso már a verseny elején kiállt kerékcserére, és igyekezett egy kiállással teljesíteni a távot, később azonban az ultralágy abroncsokra váltott.

A verseny elején a spanyol mérnöke, Will Joseph a lehetséges esőről tájékoztatta Alonsót a rádión, valamint arról, hogy van esély rá, hogy az 5. helyről kiálló Carlos Sainz kerékcseréje után mögé csúszik vissza.

Alonso viszont visszaesett, majd később a rádión keresztül lehűtötte a kedélyeket, mondván, „nem érdekli túlságosan”, mi zajlik körülötte.

A McLaren versenyzője a verseny után azt mondta, úgy érezte, csapata nem látja túl reálisan a helyzetüket.

„A rádión a csapat egy kicsit túllelkesedte a dolgot, az 5., illetve 6. helyen lévőkhöz való lemaradásomról beszéltek” – mondta a spanyol.

„A biztonsági autós szakasz után az utolsó helyen voltam, és gondjaim voltak a fékek túlmelegedésével, ráadásul egy szett gumim volt az egész versenyre, hiszen az első körben álltunk ki a lágy gumikért – szóval szerintem ez egy defenzív verseny volt.”

„Nem a frusztráció beszélt belőlem, de tudtuk, hogy ezen a hétvégén nem leszünk valami versenyképesek.”

Hirdetés

Alonso azt mondja, már kezdettől fogva nehéz helyzetben volt, hiszen egyik versenyző sem kapott büntetést azok közül, akik kanyart vágtak az első körben.

„A rajt után sok ütközést el kellett kerülnünk. Sokan levágták a kanyart, és semmi sem történt. Mi nem csináltuk ezt, és így lettünk utolsók.”

Alonso a verseny elején, az újraindítás után Sebastian Vettellel is összecsapott, a küzdelem során azonban megpördült. A kétszeres világbajnok úgy érzi, a német nem adott neki elég helyet.

„Ezúttal jól jött ki belőle, de máskor nem fog” – mondta a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!