Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím! - F1VILÁG.HU

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

HIRDETÉS
Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari tavaly a 2. helyen végzett a konstruktőri pontversenyben a Mercedes mögött, habár az idény első felében egyértelműen a német istálló elé tudtak kerülni.

A nyári pihenőt követően azonban a maranellóiak rossz irányba indultak el az autó fejlesztésével, ráadásul egyéni- és csapathibák egyaránt hátráltatták az istállót.

A Ferrari így végül nemcsak a csapatok versenyében, hanem az egyéni küzdelmekben is alulmaradt riválisával szemben, Sebastian Vettel ugyanis nem tudta legyűrni Lewis Hamiltont.

Az olaszok idén újult erővel szállnak harcba az F1-ben, ráadásul az elmúlt időszakban komoly változások is történtek Maranellóban: távozott Kimi Räikkönen, kinek helyét Charles Leclerc vette át, valamint Maurizio Arrivabenét is menesztették a csapatfőnöki székből, az ő helyére Mattia Binottót nevezték ki.

A Ferrari péntek délelőtt, Maranellóban mutatta be 2019-es versenyautóját, mely az SF90-es kódjelet viseli. Az olaszok igyekeztek a kasztni és az erőforrás tekintetében is komoly előrelépésre szert tenni, ám hogy mennyire lesz ütőképes a csomag, arra még néhány hetet várnunk kell.

A Ferrari a maranellói bemutatón megemlékezett tavaly nyáron elhunyt elnökéről, Sergio Marchionnéról is.

[su_service title=”Fotók a Ferrari SF90-es autójáról” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

Mattia Binotto csapatfőnök a bemutatón azt mondta, „nagyon intenzív és kemény munka” vár rájuk, hogy megfelelően felkészüljenek az új idényre, „de a feladatra fókuszálnak, és készen állnak” a kihívásra.

Hirdetés

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel alig várja már, hogy kipróbálja az SF90-est.

„Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Tavaly év végén kezdtük el látni az autó apró elemeit, mostanra pedig összeállt – ez az első alkalom, hogy egyben látjuk. Nagyon izgatott vagyok. Hihetetlen látni, amikor minden összeállt. Alig várom, hogy beleüljek!”

A Ferrari a mezőny többi csapatával együtt jövő hétfőn, Barcelonában kezdi meg a felkészülést az új szezonra: a téli tesztidőszakban összesen nyolc nap áll rendelkezésre.

Részletek hamarosan…

Hamarosan természetesen jelentkezünk megszokott riportfilmünkkel a Ferrari prezentációjáról, érdemes folyamatosan böngészni az F1VILÁG.HU-t, illetve Facebook-oldalunkat, mely IDE kattintva érhető el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!