A Ferrari bevallotta, kezdetben még Vettelnek kedvez - F1VILÁG.HU

A Ferrari bevallotta, kezdetben még Vettelnek kedvez

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatánál készen állnak arra, hogy előnyben részesítsék Sebastian Vettelt a 2019-es szezonban Charles Leclerc-rel szemben, ha arra szükség van.
Fotó: Scuderia Ferrari

Az olasz istálló soha nem riadt vissza a csapatsorrend alkalmazásáról, az elmúlt években pedig Vettelt számos alkalomban részesítették előnyben korábbi csapattársával, Kimi Räikkönennel szemben.

A Ferrarit tavaly is kritizálták ezért a Német Nagydíj után, később aztán, Monzában a csapat engedte, hogy Räikkönen harcoljon Vettellel, miután kibérelték az első rajtsort – ennek azonban nem lett jó vége.

Räikkönen helyét az idei évre Charles Leclerc vette át, és bár sokak szerint az ifjú monacói borsot törhet idén Vettel orra alá, Mattia Binotto csapatfőnök nemrég világossá tette, a fiatal pilóta azért még nem kap ugyanolyan státuszt, mint jóval rutinosabb  csapattársa.

„Szerintem teljesen normális – főleg a szezon elején –, hogyha van egy adott helyzet, akkor Sebastiant priorizáljuk” – mondta Binotto.

„Ő az iránymutató számunkra, hiszen a bajnoki címet célozzuk meg. De nem vagyunk elfogultak – az abszolút prioritás a Ferrari győzelme.”

Vettel egyébként Räikkönennel igencsak harmonikus kapcsolatban állt, Binotto azonban nem tart attól, hogy Leclerc érkezése bomlasztó lesz a csapatra nézve.

„Az, hogy egy ilyen versenyképes pilótapárosunk van, nem probléma, hanem lehetőség. Sebastiannak nem kell bizonyítania, és ő marad számunkra az iránymutató. Charles-nak még tanulnia kell, ezt ő maga is tudja. Viszont tisztában vagyunk azzal, mennyire tehetséges.”

„Bárhogy is lesz, én azt remélem, hogy meglesz az a problémánk, hogy a toppozíciókban kell majd menedzselnünk a két versenyzőnket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!