Verstappen kifakadt: Nevetséges, hogy ezt meg lehet úszni! - F1VILÁG.HU

Verstappen kifakadt: Nevetséges, hogy ezt meg lehet úszni!

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull pilótája az F1-es Japán Nagydíjat követően kifakadt Charles Leclercre és a versenybírákra is, amiért nem büntették meg azonnal a monacói pilótát a rajt utáni ütközésük miatt.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Charles Leclerc of Monaco and Ferrari look on in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 27, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZSA5KQAH1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen és Leclerc a rajt után csatáztak, amikor a monacói pilóta oldalról belecsúszott a Red Bullba, így mindkettejük autója megsérült, és a holland később kiállni kényszerült a versenyből.

A 22 éves pilóta már a futam alatt is felháborodásának adott hangot, miután az FIA először úgy határozott, nem szükséges vizsgálni a balesetet – később pedig a versenybírák jelezték, hogy a futam után fogják meghallgatni a pilótákat és döntenek majd az esetleges büntetésről.

Verstappen nem érti, hogy min gondolkodtak a stewardok: szerinte egyértelmű volt a helyzet, ám azt is megjegyezte, hogy Sebastian Vettel rajtnál történő „kiugrását” sem büntették. 

„Végre jól sikerült elkapnom a rajtot, szerintem a szezon legjobb rajtja volt számomra” – kezdte beszámolóját a futam után Verstappen. „Minden jól ment, kivéve, hogy a külső íven maradtam, és egyszer csak oldalról belém jött Leclerc. Hagytam elég helyet neki. Nem tudom, hogy bármit tudtam-e volna csinálni… Végül nem is vizsgálták, pedig teljesen tönkretette az autót.” 

„Aztán vizsgálni kezdték, de majd a verseny után fognak dönteni. Nem is értem, miért a futam után kell ezt megnézni. Rögtön meg kellett volna büntetni” – nyilatkozta. „Szeretem a kemény versenyzést, de ez nem az volt, ez felelőtlenség volt. Hosszú a verseny, később is felzárkózhatott volna.”

„Láttam az ismétlést Sebastian rajtjáról is. A rajtnál nem lehet mozogni, mégsem büntették meg. Nem tudom, mi van ma a szabályokkal…

A Honda hazai nagydíját teljesítette Japánban, így természetesen Verstappen is jobb eredményt szeretett volna elérni. 

„Nem volt értelme folytatni, ezért álltunk ki a bokszba. Nem a mi hibánk, szóval így kevésbé fáj, de nevetséges, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek büntetés nélkül.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!