Verstappen kapta „az év manővere” díjat - F1VILÁG.HU

Verstappen kapta „az év manővere” díjat

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte „az év manővere” díját, amelyet a pénteki FIA díjátadó gáláján adtak át neki.
Max Verstappen, Red Bull, Paris, FIA Prize Giving Gala 2019

Verstappen és Leclerc több szoros csatát is vívott az idei évben, ezek közül egyik pedig díjat is érdemelt – a szezon előzései közül a holland versenyző silverstone-i manőverét emelte ki az FIA, amiért díjat is adtak Verstappennek. 

A Brit Nagydíjon Leclerc és Verstappen kerék-kerék elleni küzdelmet mutatott be, amely során Leclerc leszorította ugyan a hollandot a pályáról, azonban ez nem zavarta meg őt, és a következő kanyarban átvette pozícióját Leclerctől. 

Az FIA a manővert az év legjobbjának ítélte, Verstappen szerint azonban ennek a csatának sokkal több izgalmas pontja volt. 

„Nagyon kellett figyelni, mert nagyon sok minden történt” – mondta a Red Bull-pilóta a díj átvételekor. „Ez csak egy előzés volt ezen a versenyen, de nagyon sok küzdelmünk volt akkor. Király volt – egy kicsit lementem a pályáról, kerékérintés is volt, ami nem igazán történik a Forma-1-ben, szóval szerettem.”

„Az pedig, hogy én jöttem ki belőle győztesen, és nem maradtam alul, még inkább elégedettséggel tölt el.”

Verstappen biztos benne, hogy a következő években Leclerckel még számos hasonlóan izgalmas csatát fog vívni.

„Ez már a gokartos időkben elkezdődött, és biztos vagyok benne, hogy még néhány évig folytatódni is fog. Nagyon élvezem, úgy gondolom, hogy ez a Forma-1-nek is jó” – mondta. 

Az előzés, amelyért Verstappen díjat kapott:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!