Mercedes: Verstappen bajnokesélyessé lépett elő - F1VILÁG.HU

Mercedes: Verstappen bajnokesélyessé lépett elő

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint múlt vasárnapi győzelmével Max Verstappen egyértelműen bejelentkezett a világbajnoki címért. A szakember szerint mostantól komolyan számolniuk kell a hollanddal.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 09: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrate on the podium  during the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 09, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen magabiztos győzelmet aratott a vasárnapi 70. évforduló Nagydíján, diadalának köszönhetően pedig a világbajnoki pontversenyben is előrelépett egy pozíciót, így már a második helye foglalja el: hátránya 30 pont a listavezető Lewis Hamilton mögött.

Bár a Mercedes végigdominálta az idény első négy futamát, Wolff folyamatosan hangsúlyozta, nem dőlhetnek hátra, most pedig úgy gondolja, Verstappen a vb-címre is esélyes lehet.

Amikor a szakembert arról kérdezték, szerinte harc van-e most a vb-címért az F1-ben, így felelt: „Szerintem igen. És valamelyes élvezem is a helyzetet, mert mindenki azt mondja, ’oké, ez egy sétagalopp lesz a Mercedes számára’, erre tessék.”

„Egyáltalán nem volt sétagalopp. Egyértelműen nem a miénk volt a leggyorsabb autó, talán még a második leggyorsabb sem. Láthattuk már korábban is, hogy a forró körülmények valahogy nem fekszenek az autónknak, de ahogy már mondtam eddig is, ez ennél jóval összetettebb. De én készen állok a kihívásra.”

„Talán a miénk a leggyorsabb csomag, de a leggyorsabb csomag magában foglalja a legnagyobb leszorítóerőt, és a legnagyobb leszorítóerő dolgoztatja meg a legkeményebben a gumikat. Ebből a szempontból pedig meg kell tanulnunk, hogyan hangoljuk úgy az autónkat, hogy segítsük a gumik túlélését.”

„Kíváncsian és érdeklődve várom, hogyan teljesítünk majd Barcelonában. Van pár napunk, hogy megértsük a helyzetet, és nincs is jobb egy nagyszerű kihívásnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!