DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jöhet a második Amerikai Nagydíj?

Az F1 új tulajdonosai egyáltalán nincsenek az ötlet ellenére. Chase Carey még helyszíneket is megnevezett, melyik város adhatna otthont a száguldó cirkuszban Austin mellett az Egyesült Államokban.

A Liberty Media legutóbb arról beszélt, hogyan változtatna a Formula-1 televíziós közvetítésein. Ezúttal más került terítékre. Chase Carey ugyanis arról beszélt, hogy a terveknek megfelelően a közeljövőben szeretnének Austinon kívül egy újabb Amerikai Nagydíjat az F1-es versenynaptárba.

Az amerikai üzletember elárulta, melyik városokat tudja elképzelni, mint lehetséges rendezőt: „Négy helyszín jöhetne szóba: New York, Miami, Los Angeles és Las Vegas. Ezek még csak példák. Még nem hozzuk nyilvánosságra, hogy melyikkel és hogy állnak a tárgyalások. Bármelyik város érdekelne minket.”

 carey-a-masodik-amerikai-nagydijrol_1



„Meg akarjuk találni a helyes utat a megfelelő partnerekkel, lehetőségekkel, és helyszínnel. Ennek egy olyan típusú eseménynek kell lennie, ami megragadja az emberek fantáziáját” - folytatta az elképzelésekkel Carey.

Az F1 tulajdonosi körének tagja így folytatta gondolatmenetét: „Azt hiszem, a legjobb módja a dolognak az, ha megkezdjük a tárgyalásokat. Azt akarjuk, hogy valós partnereink legyenek, nemcsak vásárlókat keresünk. Tényleg szeretnénk partneri kapcsolatot ott, ahol leszerződünk. Ugyanis ezek az események a sport arcai, és fontos, hogy olyan fordulóink legyenek, amik különlegessé teszik ezt a sportot.”

„Tehát meg kell gondolnunk ezt az egészet, és meg kell találnunk a megfelelő partnert, helyet és lehetőséget” - zárta mondandóját Carey.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: