DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wehrlein a Force Indiánál is kiköthet

A csapat hosszabbítani szeretne Sergio Perezzel, amennyiben azonban ez nem sikerül, a Saubertől valószínűleg búcsúzó Pascal Wehrlein lehet az istálló befutója.

Sergio Perez és Esteban Ocon – a világbajnokság hetedik és nyolcadik helyezettjei – kifogástalanul teljesítenek a Force Indiánál, előbbi szerződése azonban év végén lejár. A csapat a mexikói pilótát is meg akarja tartani: ha viszont a terv nem valósul meg, akkor jöhet a képbe az Oconhoz hasonlóan a motorpartner Mercedes szárnyai alatt levő Pascal Wehrlein.

„Sergióval még nem egészen írtunk alá, de nem vagyunk messze tőle, Spáig megoldhatjuk” – mondta a Racernek Otmar Szafnauer, az istálló műveleti igazgatója. „A nagy valószínűsége annak van, hogy a két versenyzőnk mellett maradunk, de ezt 100 %-osan nem jelenthetem ki, hiszen egyikükkel még nem hosszabbítottunk.”



„B-tervnek azonban mindig kell lennie: ha valamilyen okból nem sikerül aláírnunk Checóval – de hiszek abban, hogy alá fogunk –, akkor körbe kell néznünk a lehetőségek után, mint például Wehrlein. Ő nem rossz versenyző!” – nevesítette a szakember Pascal Wehrleint. Míg a Mercedes Ocont a Force Indiához, addig a német pilótát a Sauberhez protezsálta be, mivel azonban a svájci csapat szorosabbra fűzi kapcsolatát a Ferrarival, Wehrleinnek valószínűleg mennie kell. Helyére a Maranellóhoz kötődő Charles Leclerc vagy Antonio Giovinazzi érkezhet.

Ami a jövőre talán már Force One-ként szereplő csapat kilátásait illeti, Szafnauer szerint stabilitással léphetnek még egy szintet teljesítményben: „Úgy vélem, a versenyzők jobbak lesznek, mert folyamatosan tanulnak, a motor javulni fog, hiszen a Mercedes minden évben jelentősen fejleszti. Ami a rózsaszínt illeti, nem tudom, lehet-e ennél is rózsaszínebb, hiszen már így is eléggé az! Keményen dolgozunk, hogy az autó gyorsuljon. Van néhány rövid távú teendőnk, melyeket el fogunk végezni, és remélem, hogy az első három csapathoz viszonyítva közelebb leszünk a következő évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: