DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton versenyképes McLarent szeretne

Lewis Hamilton a wokingiaknál kezdte karrierjét, mi több, velük szerezte meg második évében az első világbajnoki címét is. Nem csoda, hogy a brit azt szeretné, ha volt csapata is az élen harcolna.

Hamilton fiatalkorában került a McLarenhez. Első F1-es évében egy ponttal maradt le a világbajnoki címről, a másodikban azonban egy drámai Brazil Nagydíjon sikerült eloroznia Felipe Massa orra elöl a címet, amikor maga mögé utasította az utolsó körben Timo Glockot.

A brit hat évet töltött a McLarennél, ezalatt pedig 21 győzelemmel, egy egyéni világbajnoki címmel, és számos dobogóval örvendeztette meg a wokingiakat. A legrosszabb szezonja talán a 2009-es volt ez idő alatt, amikor az összetettben az ötödik helyen végzett, és kétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Hamilton szívesen emlékszik vissza Mexikóra, amikor Alonsóval kellett megküzdenie a kilencedik pozícióért, ahol ugyanakkor az újabb világbajnoki címét is megszerezte: „Remek csatám volt Fernandóval a szezon vége felé. Örülnék, ha még több harcom lehetne vele, az biztos, hogy most egy nagyon nehéz időszakon vannak túl.”

 hamilton-versenykepes-mclarent-szeretne



A brit elárulta, folyamatosan figyelte egykori csapatának teljesítményét: „Gyakorlatilag a McLarennél nőttem fel, 13 éves koromtól kezdve náluk nevelkedtem. Az időmérőkön mindig azt néztem, hol van Fernando, és hol vannak ők, végig figyeltem a fejlődésüket.”

A négyszeres világbajnok nagyon szép szavakkal illette egykori csapatát: „Mindig lesz helyük a szívemben, mivel nagyon sok mindent értünk el együtt. Őszintén remélem, hogy a következő év sikeres lesz nekik, és remélem, hogy csatázhatok velük, mert a McLaren megérdemli, hogy az élen legyen.”

„Ez egy fantasztikus csapat egy hihetetlen történelemmel, és rendkívül büszke vagyok rá, amit Ron (Dennis) tett a csapattal. Nem számít, hogy ennek már vége, nekem a McLaren mindig Ron csapata marad” - folytatta Hamilton azzal, mennyire nagyra tartja korábbi főnökét, Ron Dennist.

„Remélem, hogy az új erőforrással ott lesznek velünk, és azt, hogy még egy világbajnok lesz az elejében, és harcolhat velünk a bajnoki címért” - zárta gondolatait a Mercedes pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: