DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo gumigondokkal küszködött

Igaz, az ausztrál nem volt egyedül abból a szempontból, hogy kevés kört tett meg a szabadedzéseken, hiszen a többiek is alig mentek ki a pályára a vizes körülmények miatt Austinban.

A második gyakorláson toronymagasan vezetett Brendon Hartley a megtett körök számában: 19-szer talált körbe Austinban, Lewis Hamiltonnak pedig egy gyorskör kellett ahhoz, hogy megfussa a legjobb időt.

Daniel Ricciardo tippelni sem mer, mi történhet a vasárnapi versenyen: „Úgy gondolom nem volt rossz. Megfelelőnek tűnt a délelőtti első néhány körünk. Aztán szárazon, ki tudja, mi lesz. Úgy vágunk neki a vasárnapi versenynek, mintha lottóznánk.”

 ricciardo-az-austini-szabadedzesekrol-2018



„Nem tudom, hogy a Ferrari szenvedett-e, vagy bármi hasonló, de úgy tűnt, hogy jók vagyunk a dobogóra. Mindenesetre megpróbáljuk és ez lesz a célunk” – folytatta az elvárásaival az ausztrál.

Ricciardo nem ment ki a második gyakorlásra, amit a következővel indokolt: „A gumit, amivel délelőtt mentünk, délután is használni akartuk, de defektet kaptam. Minden, amit most használtunk volna, elvett volna az adott esetben esős időmérőből. Az pedig itt nagyon fontos, amiért azt szeretnénk, hogy minden gumink legyen addigra elérhető.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: