DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Lehetetlen megállapítani az erőviszonyokat

A finn pilóta nem tulajdonít különösebb jelentőséget a pénteki napnak, mivel szerinte ilyen körülmények között nem lehet tisztán látni az erőviszonyokat. Leginkább a gumikra figyeltek.

Mindkét eddigi szabadedzés esős körülmények között zajlott le az USA Nagydíj pénteki napján, a vizet pedig annyira nem kedvelő Ferrari nem teljesített jól. Vettel és Raikkönen az első gyakorláson még ugyan az 5-6. helyen végeztek, de a másodikon már csak a 9-10. pozíció jutott számukra.

Az is nehezíti majd a német pilóta dolgát, hogy három helyes rajtbüntetéssel sújtották, mivel nem lassított le kellőképpen egy piros zászlós fázis alatt, így Lewis Hamilton egyre inkább zsebben érezheti újabb, ötödik világbajnoki címét.



A Ferrari finnje azonban úgy gondolja, hogy egy ilyen nap után nem szabad a köridőkkel foglalkozni: „Ma nem sok minden történt. A körülmények elég trükkösek voltak, de próbáltunk annyit menni, amennyit csak tudtunk. Volt egy extra szett gumink, amit anélkül tudtunk használni, hogy megbüntettük volna magunkat, hiszen ezt mindenképp vissza kellett adnunk az edzés végén. A maradékot majd beosztjuk az időmérőre és a versenyre, szóval eléggé limitáltak voltak a lehetőségeink.”

„Nem tulajdonítok különösebb lehetőséget a köridőknek, hiszen a második edzés végén, amikor a legjobb köridőmet megfutottam, kénytelen voltam extrém esőgumit használni, mivel addigra az intermediate-ek már eléggé kopottak voltak. Mindent egybevetve, az edzéseken folyamatosan fejlődtünk, rendben mentek a dolgok, de nehéz tisztán látni, hogy mi is ilyenkor az erőviszony. Hoztunk néhány fejlesztést, amit teszteltünk, de ilyen kondíciók között nehéz lesz bármit is kiolvasni az adatokból. Most már a hétvége hátralévő részén kell megpróbálnunk a lehető legtöbbet kihoznunk az autóból” – fejezte be a Jégember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: